Všechny

Blesková vajíčková polévka se zeleninou, JEN 15 minut a hotovo

Recepty
15 min
6 porcí
polévka se zeleninou
Potřebujeme:
  • 2 lžíce kvalitního másla / olivového oleje
  • 1 cibuli
  • ½ lžičky sladké červené papriky
  • 4 hrnky vody
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu (nemusí být)
  • 250 g mražené míchané zeleniny
  • 1 lžičku mořské/himalájské soli
  • špetku mletého černého pepře
  • 2 lžíce sójové omáčky (např. tamari)
  • 3 vejce

Je to jedna z nejjednodušších polévek, jaké znám. Udrží tě v teple a pohodlí v těchto sychravých dnech. Všechno, co potřebuješ k její přípravě, je asi 15 minut v kuchyni a hrst jednoduchých ingrediencí. Za 15 minut uvaříš uklidňující hrnec lahodné polévky nabité bílkovinami a navíc je v ní zelenina, aby byla zdravější a příjemnější.

Jak na to?
1
Na másle dozlatova osmažíme cibulku a přidáme červenou papriku.
2
Promícháme a zalijeme vodou. Necháme přejít varem.
3
Přidáme kukuřičný škrob smíchaný s troškou vody, zeleninu, sůl, pepř a sójovou omáčku.
4
Vaříme, dokud není zelenina uvařená.
5
V misce rozmícháme vajíčka, pomalu je lijeme do polévky a jemně mícháme jedním směrem. Polévku vypneme a mícháme ještě asi 1 minutu.
6
Můžeme podávat s opečeným chlebem nebo oblíbeným pečivem, ale klidně i čistou s nakrájenou pažitkou.

Výživové hodnoty na 1 porci:

109 kcal

458 kJ

T:

5 g

B:

5 g

S:

10 g

V:

2 g

rychlá zeleninová polévka

Přeju dobrou chuť! :-)

Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Kategorie

ReceptyNízkokalorickéPolévkyRychlé obědy nebo večeře do 20 minutVegetariánské