Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Tousty s dýní, sýrem a vajíčkem

15 min
2 porce
tousty se sýrem

Potřebujeme: 

  • 2 vajíčka
  • 4 celozrnné tousty
  • 3–4 lžíce dýňového pyré (když dělám polévku, vždy si něco nechám a udělám pyré)
  • špetku mořské/himalájské soli
  • špetku mleté sladké červené papriky
  • 4 plátky sýru čedar
  • máslo (kousek na pomazání vrchní části toastu)
  • jako přílohu: zeleninu, salát, ovoce
tousty se sýrem

Jestli jsi velkým fanouškem toustu, ale chceš, aby byl o něco výživnější, tento recept je pro tebe! Konečným výsledkem je lahodná sýrová náplň, křupavý sendvič přeplněný vlákninou a vitamíny. Tento toust nejen skvěle chutná, ale také tě parádně zasytí. Jestli máš trochu víc času, můžeš si ho připravit k snídani, do práce nebo k večeři.

Jak na to?

1

Dáme si zahřát toustovač a uvaříme si vajíčka natvrdo.

2

Obě strany toustu namažeme dýňovým pyré, které osolíme a okořeníme červenou paprikou.

3

Přidáme vrstvu sýru. Na sýr uložíme na kroužky nakrájená vajíčka a zase přikryjeme sýrem. Vršek toustů pomažeme máslem.

4

Zapékáme v toustovači 5–8 minut nebo podle toho, jak chceme mít sendvič křupavý.

5

Podáváme se zeleninou, salátem a ovocem.

Tip: Tousty můžeme grilovat i na grilovací pánvi nebo je můžeme dát najednou upéct v troubě na 220 °C na 5–8 minut, resp. dokud není sýr a sendvič upečený.

Výživové hodnoty na 1 porci:

355 kcal

1494 kJ

T:

19 g

B:

17 g

S:

25 g

V:

2 g

plněné tousty

Dobrou chuť! :-)

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.