Všechny

Jednoduchá, hustá a zdravá mrkvovo-čočková polévka

Recepty
35 min
6 porcí
čočková polévka
Potřebujeme:
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 menší cibuli
  • 5 středně velkých mrkví
  • 1 středně velké jablko
  • 1 hrnek červené čočky
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 1 lžíci kurkumy
  • 1 lžíci mleté sladké papriky
  • 4–5 hrnků vody nebo vývaru

Tato hustá a sytá mrkvová polévka je dokonalým receptem pro zdravější stravování s přírodními ingrediencemi nabitými vitamíny a minerály. Je tak dobrá a jednoduchá na přípravu, že budeš ohromená. A pevně věřím, že i tvoje děti. Je to perfektní způsob, jak začít zařazovat do stravy zdravé ingredience.

Jak na to?
1
V hrnci zahřejeme olivový olej a dozlatova orestujeme cibulku nakrájenou na kostky.
2
Přidáme mrkev nakrájenou na menší části, jablko nakrájené na kostky a čočku, okořeníme a zalijeme vodou.
3
Vaříme, až je mrkev uvařená.
4
Polévku rozmixujeme na jemnou kaši, hustotu upravíme podle vlastní chuti. Popřípadě dochutíme solí a kořením.
5
Podáváme buď samotnou, s bylinkami, opečeným chlebem, ořechy nebo semínky.

TIP: Protože mně bývá z česneku špatně, do polévky jsem ho nedávala. Ale vy si ho můžete přidat, kolik chcete, k cibulce. Polévku jsem dělala i pro 2letého syna, takže jsem ji okořenila jen jemně. Vy si ji můžete ochutit například i pepřem nebo zázvorem.

čočková polévka recept

Dobrou chuť! :-)

Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Kategorie

ReceptyBezlaktózovéBezlepkovéPolévkyVeganVegetariánské