Kysané zelí je bohatým zdrojem vitamínu C. Samozřejmě když ho konzumujeme v syrovém stavu. Dokáže však výborně ochutit i běžná jídla, na která jsme zvyklí. Já jsem ho přidala do těsta na bramborové placky. Kam ho přidáš ty?
Jak na to?
1
Brambory oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
2
Kysané zelí nakrájíme na menší kousky a přidáme k bramborům společně s cibulí nakrájenou nadrobno.
3
Přidáme vajíčko, prolisovaný česnek, smetanu na vaření a mouku.
4
Dochutíme solí, pepřem a oreganem.
5
Všechno spolu dobře promícháme.
6
Pánev potřeme olejem a lžící tvoříme placky, které smažíme z obou stran.
7
Alternativně můžeme placky péct v troubě na papíru na pečení, který jsme potřeli olejem.
8
Pečeme asi 20 minut.
Tip: Do placek můžeme kromě zelí přidat i nakrájené prosciutto nebo schwarzwaldskou šunku.
Výživové hodnoty na 1 porci (cca 350 g):
371 kcal
1560 kJ
T:
9 g
B:
10 g
S:
63 g
V:
12 g
Přeju dobrou chuť! :-)
Další chutné výživné recepty i bez masa najdeš také na našem blogu:
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.