Všechny
Recepty
Zdraví
Všeobecné
Stravování
Proměny
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Bruschetta s rajčaty – pohoštění inspirované Itálií

20 min
2 porce
bruschetta

Potřebujeme: 

  • 2 krajíce chleba (já jsem měla domácí, můžete použít i bagety)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 ks rajčat
  • ½ cibule
  • 10 ks zelených oliv
  • mořskou/ himalájskou sůl
  • mletý pepř
  • šťávu z poloviny citronu
  • ½ hrsti čerstvé petrželové nati
  • česnek
  • 50 g parmezánu
bruschetta

V létě se opravdu snažím co nejvíce využívat na vaření suroviny, které si vypěstuju. Nebo je koupím v sezoně od pěstitelů. Konečně nám dozrála rajčata, která jsou na opečený chleba jako stvořená. Stačí je nakrájet, dochutit podle fantazie a skvělá snídaně nebo večeře je tu. Bruschetta je inspirovaná Itálií, kde ji podávají jako předkrm.

Ako na to?

1

Tence nakrájený chleba šikmo rozkrojíme na tři části, potřeme olivovým olejem a opečeme na suché pánvi dokřupava.

2

Rajčata nakrájíme na malé kostky a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a olivy.

3

Dochutíme solí, pepřem a šťávou z citronu.

4

Nakonec přidáme 1 lžíci olivového oleje a nakrájenou petrželovou nať.

5

Všechno spolu dobře promícháme.

6

Opečený chleba potřeme česnekem.

7

Polévkovou lžící klademe na chleba rajčatovou směs a dáváme na talíř.

8

Nakonec posypeme strouhaným parmezánem a podáváme.

Výživové hodnoty na 1 porci:

384 kcal

1614 kJ

T:

15 g

B:

12 g

S:

48 g

V:

5 g

domácí bruschetta recept
co je bruschetta

Dobrou chuť 😊.

Teď navíc k ročnímu členství získáváš jako dárek naši kuchařskou knihu plnou zdravých receptů. Podívej se i na více benefitů, které nabízíme našim premium členům.

Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktorka ve Fitshakeru

Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.