
V létě se opravdu snažím co nejvíce využívat na vaření suroviny, které si vypěstuju. Nebo je koupím v sezoně od pěstitelů. Konečně nám dozrála rajčata, která jsou na opečený chleba jako stvořená. Stačí je nakrájet, dochutit podle fantazie a skvělá snídaně nebo večeře je tu. Bruschetta je inspirovaná Itálií, kde ji podávají jako předkrm.
Ako na to?
1
Tence nakrájený chleba šikmo rozkrojíme na tři části, potřeme olivovým olejem a opečeme na suché pánvi dokřupava.
2
Rajčata nakrájíme na malé kostky a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a olivy.
3
Dochutíme solí, pepřem a šťávou z citronu.
4
Nakonec přidáme 1 lžíci olivového oleje a nakrájenou petrželovou nať.
5
Všechno spolu dobře promícháme.
6
Opečený chleba potřeme česnekem.
7
Polévkovou lžící klademe na chleba rajčatovou směs a dáváme na talíř.
8
Nakonec posypeme strouhaným parmezánem a podáváme.
Výživové hodnoty na 1 porci:
384 kcal
1614 kJ
T:
15 g
B:
12 g
S:
48 g
V:
5 g


Dobrou chuť 😊.
Teď navíc k ročnímu členství získáváš jako dárek naši kuchařskou knihu plnou zdravých receptů. Podívej se i na více benefitů, které nabízíme našim premium členům.

Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.