Všechny

Volské oko s dušenými rajčaty a bazalkou

Recepty
10 min
1 porce
vajíčka k snídani
Potřebujeme:
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 2–3 větší rajčata nakrájená na malé kousky nebo 15 cherry rajčat (nebo klidně i víc)
  • hrst bazalky nakrájené na menší kousky
  • 2 vajíčka
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý černý pepř

Preferuješ k snídani vajíčka? Dnes ti ukážu způsob, jak si udělat volské oko trochu jinak. Milovníci italské kuchyně si na této kombinaci určitě výborně pochutnají. Patříš k nim i ty? :-)

Jak na to?
1
Na pánvi zahřejeme olivový olej a přidáme nakrájená rajčata a bazalku.
2
Asi 5 minut podusíme a mícháme.
3
Vajíčka rozklepneme do rajčatové směsi.
4
Osolíme, opepříme a na mírném ohni dusíme, dokud nejsou uvařené žloutky. Jestli je máte rádi tekuté, vypněte sporák dřív.
5
Podáváme s oblíbeným pečivem, sýrem, šunkou nebo salámem.

Tip: Bazalku můžete vyměnit za jinou bylinku. Jestli máte rádi maso, můžete si na začátku osmažit kvalitní šunku, salám nebo slaninu.

Výživové hodnoty na 1 porci:

262 kcal

1102 kJ

T:

19 g

B:

15 g

S:

7 g

V:

2 g

jak udělat volské oko
co k snidani
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Kategorie

ReceptyVajíčka k snídaniBezlaktózovéBezlepkovéSnídaněVegetariánské