Preferuješ k snídani vajíčka? Dnes ti ukážu způsob, jak si udělat volské oko trochu jinak. Milovníci italské kuchyně si na této kombinaci určitě výborně pochutnají. Patříš k nim i ty? :-)
Jak na to?
1
Na pánvi zahřejeme olivový olej a přidáme nakrájená rajčata a bazalku.
2
Asi 5 minut podusíme a mícháme.
3
Vajíčka rozklepneme do rajčatové směsi.
4
Osolíme, opepříme a na mírném ohni dusíme, dokud nejsou uvařené žloutky. Jestli je máte rádi tekuté, vypněte sporák dřív.
5
Podáváme s oblíbeným pečivem, sýrem, šunkou nebo salámem.
Tip: Bazalku můžete vyměnit za jinou bylinku. Jestli máte rádi maso, můžete si na začátku osmažit kvalitní šunku, salám nebo slaninu.
Výživové hodnoty na 1 porci:
262 kcal
1102 kJ
T:
19 g
B:
15 g
S:
7 g
V:
2 g
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz