Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Volské oko s dušenými rajčaty a bazalkou

10 min
1 porce
vajíčka k snídani

Potřebujeme: 

  • 1 lžíci olivového oleje
  • 2–3 větší rajčata nakrájená na malé kousky nebo 15 cherry rajčat (nebo klidně i víc)
  • hrst bazalky nakrájené na menší kousky
  • 2 vajíčka
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý černý pepř
vajíčka k snídani

Preferuješ k snídani vajíčka? Dnes ti ukážu způsob, jak si udělat volské oko trochu jinak. Milovníci italské kuchyně si na této kombinaci určitě výborně pochutnají. Patříš k nim i ty? :-)

Jak na to?

1

Na pánvi zahřejeme olivový olej a přidáme nakrájená rajčata a bazalku.

2

Asi 5 minut podusíme a mícháme.

3

Vajíčka rozklepneme do rajčatové směsi.

4

Osolíme, opepříme a na mírném ohni dusíme, dokud nejsou uvařené žloutky. Jestli je máte rádi tekuté, vypněte sporák dřív.

5

Podáváme s oblíbeným pečivem, sýrem, šunkou nebo salámem.

Tip: Bazalku můžete vyměnit za jinou bylinku. Jestli máte rádi maso, můžete si na začátku osmažit kvalitní šunku, salám nebo slaninu.

Výživové hodnoty na 1 porci:

262 kcal

1102 kJ

T:

19 g

B:

15 g

S:

7 g

V:

2 g

jak udělat volské oko
co k snidani
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.