Dokonalá jarní ředkvičkovo-brynzová pomazánka
15 min
6 porcí

Květnová brynza je známá také jako bílé zlato. To, že obsahuje víc tuku, převáží její benefity, které našemu tělu dodá. A k této úžasné jarní sezóně patří i ředkvička a mladá cibulka, které v tomto období konzumuju opravdu každý den. Proto jsem tyto tři skvělé sezónní potraviny spojila do jedné velmi chutné pomazánky. Když si ji namažeš na cuketu, její obsah sacharidů je skutečně minimální a můžeš si na ní pochutnat i k svačině nebo večeři. S dobrým chlebem si ji můžeš dopřát k snídani.
Jak na to?
1
Povolené máslo vymícháme s brynzou.
2
Ředkvičku umyjeme, nastrouháme na jemném struhadle a spolu s najemno nakrájenou cibulkou přidáme do mísy.
3
Všechno spolu dobře promícháme. Nesolíme, protože brynza je dost slaná.
4
Cuketu nakrájíme na asi centimetrová kolečka a namažeme pomazánkou.
5
Můžeme dozdobit červenou paprikou a natí z mladé cibulky.
Tip: Když si připravíš pomazánku k snídani, klidně ji můžeš podávat například na celozrnném chlebu nebo pečivu.
Výživové hodnoty na 1 porci (6 koleček cukety + 50 g pomazánky):
160 kcal
671 kJ
T:
13 g
B:
6 g
S:
3 g
V:
1 g
Výživové hodnoty na 1 porci (60 g chleba + 50 g pomazánky):
295 kcal
1242 kJ
T:
13 g
B:
9 g
S:
32 g
V:
3 g

Ať ti chutná! :-)