Tyto vajíčkové muffiny si můžeš udělat celoročně, ale dokonale se hodí i v jarním období, konkrétně během Velikonoc. V mnoha rodinách jsou totiž řepa a křen součástí velikonoční tabule. A vajíčka jsou klasika snad všude. Vyzkoušej recept k snídani nebo jako svačinu, případně i večeři. Doporučuju doplnit porci čerstvé zeleniny.
Jak na to?
1
Červenou řepu oškrábeme a nastrouháme na tenké proužky.
2
Vajíčka rozbijeme do misky. Vyšleháme metličkou spolu se solí, pepřem, nastrouhaným křenem a mlékem.
3
Směsí naplníme silikonové muffinové formičky do půlky. Přidáme nastrouhanou řepu a posypeme sýrem. Pečeme v troubě cca 15 minut při 180 °C.
Tip: Můžete podávat k snídani s chlebem nebo k večeři se zeleninovým salátem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
106 kcal
446 kJ
T:
6 g
B:
8 g
S:
3 g
V:
1 g
Dobrou chuť! :-)
Jmenuju se Stanka, ale můžete mi klidně říkat i Gigi. Považuju se za zdravožrouta. Mou filozofií při vaření je nahradit ty nezdravé suroviny zdravějšími alternativami a v rámci možností nákupu i dostupnými a ne příliš drahými potravinami, které se dají koupit v každém obchodním řetězci. Protože jsem dvojnásobná máma zaměstnaná na plný úvazek, vím, jak to je s vařením a časem v kuchyni. A také jak náročné může být nakupování a shánění těch správných surovin se dvěma malými dětmi. Rychle, zdravě a chutně, to je každodenní motto při vaření nebo pečení, kterým se řídím. V mých receptech najdete přirozené produkty jako zeleninu, ovoce, luštěniny, obilniny, ryby, kuřecí maso a také mám ráda, když to na talíři všechno pěkně barevně ladí. To mě přivedlo i k focení jídel a víc mých receptů najdete na mém účtu na Instagramu @gigivari. Ráda experimentuji v kuchyni a kombinuji různé chutě i různé kultury. Ráda se inspiruji orientální a exotickou kuchyní, ale mám ráda i slovenskou klasiku. Od té doby, co jsem máma, čím dál víc mě zajímá problematika zdravého stravování a jeho vlivu na naše zdraví. I proto jsem se rozhodla absolvovat kurz poradce výživy, abych mohla v otázkách stravování pomoct i druhým. Už teď se těším, jestli ti moje recepty budou chutnat, ušetří ti čas v kuchyni a přitom budeš mít gurmánský zážitek.