Všechny

Recept na těstoviny se sušenými houbami a rajčaty

Recepty
30 min
4 porce
těstoviny
Potřebujeme:
  • 40 g sušených hub
  • 250 g celozrnných špaget
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibuli
  • 120 g sušených rajčat
  • 2 hrnky vody/vývaru
  • 3–4 lžíce Lučiny, skyru nebo ricotty
  • sůl
  • ½ hrnku strouhaného parmazánu
  • 1 lžíci sušené bazalky

Jestli hledáš lahodný a jednoduchý recept na těstoviny, který si můžeš připravit v rušný den, vyzkoušej tento.

Vychutnej si tyto bezmasé těstoviny tak, jak jsou, nebo je podávej s grilovaným kuřecím masem nebo grilovanou zeleninou. Kombinace chutí v tomto jídle je tak dobrá, že budeš v pokušení sníst ho přímo z pánve.

Jak na to?
1
Sušené houby zalijeme vodou a necháme 10 minut stát, aby změkly. Dáme vařit těstoviny.
2
Na středním stupni rozpálíme olivový olej, přidáme na kostky nakrájenou cibulku, houby a smažíme asi 3 minuty. Potom přidáme na kostky nakrájená rajčata.
3
Zalijeme 2 hrnky vody nebo vývaru. Vaříme, dokud se voda nezredukuje.
4
Potom přidáme Lučinu a krátce povaříme. Přidáme parmazán a omáčku za stálého míchání vaříme několik minut na mírném ohni. Pokud je omáčka hustá, přidáme ještě vodu. Ochutíme bazalkou.
5
Pokud se nám zdá omáčka řídká, nepokračujeme v dušení, aby zhoustla, protože za chvíli přidáme těstoviny a ty absorbují část tekutiny. I když teď vypadá řídká, po přidání těstovin už taková nebude.
6
Do omáčky přidáme těstoviny a za stálého míchání pokračujeme ve vaření na mírném ohni několik minut (nebo víc pro dosažení požadované konzistence), aby se všechny těstoviny obalily omáčkou. Nakonec dochutíme solí.
7
Podáváme posypané parmazánem a sušenou bazalkou.

Výživové hodnoty na 1 porci:

519 kcal

2183 kJ

T:

16 g

B:

26 g

S:

68 g

V:

10 g

recepty na testoviny

Dobrou chuť! 😊

zdravé vaření
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Kategorie

ReceptyTěstovinyRychlé obědy nebo večeře do 30 minutVegetariánské