Když jsem tak jednou v sobotu ráno stála u ledničky a rozmýšlela, co si dát na snídani, napadlo mě zkusit něco nového. Benediktýnské vajíčko nebo jak ho mnohé známe – ztracené vejce mi přišlo jako ideální volba. Myslela jsem si, že to bude těžké, ale zůstala jsem mile překvapená. Prozradím ti, jak na to, a určitě si tento recept oblíbíš i ty. :-)
Jak na to?
1
Do menšího hrnce dáme vařit vodu.
2
Do druhé nádoby (také menší) nalijeme asi 3 dcl vody a 5 lžic octa. Do vody a octa rozbijeme vajíčko (není třeba se bát, ocet nakonec nebude vůbec cítit).
3
Když začne v hrnci vřít voda, uděláme v ní vidličkou vodní vír a do jeho středu vlijeme vodu s octem, do které jsme rozklepli vajíčko. Opatrně mícháme, aby se vajíčko neusadilo na dně hrnce, ale aby se rovnoměrně uvařilo. Budou mu stačit 3 minutky.
4
Potom lžící opatrně vajíčko vyndáme na talíř, na který jsme dali ubrousek a vajíčko jemně osušíme. A to je všechno. Jednoduché, rychlé a velmi chutné.
5
Jako přílohu můžeme udělat teplý salát. Na pánvičce rozehřejeme olivový olej a jemně na něm osmažíme najemno nakrájenou jarní cibulku.
6
Přidáme nakrájenou cuketu, mrkev a hlívu. Když zelenina změkne, přidáme pepř a trošku soli.
Výživové hodnoty na 1 porci:
283 kcal
1190 kJ
T:
15 g
B:
14 g
S:
23 g
V:
5 g
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.