Míchaná vejce, volské oko, omeleta. To jsou ověřené klasiky vajíčkových snídaní. Ale pokud si chceš ráno zpestřit něčím novým a ráda bys zůstala u tématu vajíčko, zkus tento recept na nadýchané vajíčko. ;-)
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 170 °C.
2
Vajíčko rozdělíme na bílek a žloutek.
3
Bílek vyšleháme do tuhého sněhu společně se špetkou soli.
4
Do středu plechu, který jsme vyložili papírem na pečení, uděláme ze sněhu hnízdo a ve středu tohoto hnízda uděláme lžící jamku.
5
Takto připravený bílek vložíme do trouby na 5 minut.
6
Potom plech vytáhneme, do prohlubně opatrně přidáme žloutek a pečeme společně dalších 5 minut.
7
Po upečení můžeme vajíčko posypat strouhaným parmezánem.
8
Podáváme s kopou zeleninky.
Dobrou chuť! :-)
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.