Hummus z cizrny známe všichni. Ale jak sis u mě už mohla všimnout, já mám ráda i alternativy. A to je jedna z nich. Vynikající snídani nebo svačinu můžeme doplnit spoustou zeleniny. A poměr vlákniny, který bychom měli za den přijmout, budeme mít částečně splněný.
Jak na to?
1
Květák opláchneme, rozebereme na menší kousky a uvaříme v páře. To proto, aby nabral co nejmíň vody.
2
Když je květák hotový, necháme ho vychladnout.
3
Po vychladnutí ho vložíme do mixéru, přidáme tahini pastu, prolisovaný česnek, sůl a šťávu z limetky.
4
Všechno spolu dobře rozmixujeme tak, aby nám vznikla jemná hmota.
5
Když je hummus hotový, podáváme ho s pitou nebo arabským chlebem.
Výživové hodnoty na 1 porci (cca 125 g hummusu + 50 g pity):
237 kcal
997 kJ
T:
6 g
B:
9 g
S:
34 g
V:
4 g
Dobrou chuť! :-)
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.