Sezóna třešní vrcholí a takový ověřený recept na zdravý koláč jistě potěší, že? My kynuté koláče ani bublaniny moc rádi nemáme, tak jsem našla třešničkám využití v galetce. Tenoučké křupavé těsto, pořádná dávka ovoce a porce bílkovin ve formě tvarohu. Koláč je navíc minimálně slazený, a proto je vhodný i pro menší dětičky. Ideální pohoštění k letnímu posezení někde venku, nemyslíš? 😊
Čas přípravy
- 45 minutpříprava
- 1 hodinachlazení těsta
Jak na to?
1
Do misky dáme všechny ingredience na těsto a vypracujeme z nich tuhé těsto. Vodu přiléváme podle potřeby.
2
Necháme ho 1 hodinu odpočívat v ledničce.
3
Potom předehřejeme troubu na 170 °C, přichystáme papír na pečení a přímo na něm těsto rozválíme do tvaru kruhu.
4
Takto připravené těsto přesuneme s papírem na pečení na plech.
5
Těsto potřeme džemem. Okraje však necháme volné.
6
Následně na džem pokládáme vypeckované třešně pěkně těsně jednu vedle druhé, ať je koláč šťavnatý.
7
A nakonec v misce smícháme tvaroh se skořicí a medem. Tuto směs nalejeme na třešně.
8
Volné okraje zahneme směrem dovnitř, abychom vytvořili galetku.
9
Koláč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30-40 minut.
10
Nejlépe chutná koláč ještě teplý venku na zahradě společně s dobrou ledovou kávou nebo čajem. :-)
Ať všem chutná! 😊
Miluju poctivé věci, nechávám se inspirovat šikovnými lidmi a bavím se knihami, vařením a dalšími maličkostmi, které každý den přináší. Dělám věci, které mi přinášejí radost, a ty ostatní omezuji na minimum. :-) Jsem velkým fanouškem dobrého jídla, kvalitních potravin, pozitivního myšlení a všeho zdravého. A myšlenky z těchto oblastí s vámi budu ráda sdílet.