Crumble je skvělou alternativou pro zdravou a chutnou snídani, ale může posloužit i jako výborný dezert. Dnešní třešňový crumble je díky přidanému kokosu a mandlím velmi lahodný, jemný, ale křupavý zároveň. Příprava je jednoduchá, takže ji určitě zvládnou i začátečníci v kuchyni :-). Tak se pojď společně se mnou pustit do přípravy.
Jak na to?
1
Formu na pečení vytřeme trochou másla a na dno klademe vypeckované třešně, jednu vedle druhé. Posypeme je skořicí.
2
Mandle rozmixujeme na moučku a smícháme je s kokosem, kokosovým cukrem a vločkami.
3
Rukama zapracujeme i studené máslo a vytvoříme drobenku, kterou posypeme třešně.
4
Takto připravený crumble dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180 ˚C a pečeme ho 20 minut.
Tip: Třešně můžeme smíchat i s jiným ovocem jako maliny nebo borůvky :-).
Výživové hodnoty na 1 porci:
370 kcal
1548 kJ
T:
24.5 g
B:
6 g
S:
30 g
V:
6 g
Dobrou chuť 😊!
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov