Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Všeobecné
Cvičení
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Dýňová pomazánka na topinky se sýrem a medem

30 min
10 porcí
dýňová pomazánka

Potřebujeme: 

  • 1 hrnek dýňového pyré (1 menší dýni)
  • 200 g balkánského sýru
  • 2–3 lžíce řeckého jogurtu
  • 1 lžíci medu
dýňová pomazánka

Tuto pomazánku uděláš rychle a jednoduše, ale překvapí tě svojí lahodnou chutí. Med, čerstvé bylinky a vlašské ořechy se ideálně hodí k této krásné kombinaci sladkých a slaných chutí. Navíc má krásnou oranžovou barvu, která je na toto roční období jako stvořená. Tento recept si můžeš vychutnat jako předkrm, ale klidně si ho dej k snídani, svačině, do sendvičů, čerstvého pečiva nebo na topinky.

Jak na to?

1

Nejdřív si připravíme dýni. Oškrábeme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme ve vodě doměkka. Necháme vychladnout a rozmixujeme dohladka. Tento krok si můžete připravit i předem.

2

Do misky přidáme dýňové pyré, sýr, jogurt a med. Všechno spolu rozmixujeme dohladka. Kdyby byla směs příliš hustá, přidáme víc jogurtu. Nesolíme, protože sýr je dostatečně slaný.

3

Podáváme s libovolným pečivem, bylinkami, zeleninou. Doporučuju vyzkoušet kombinaci vlašských ořechů, čerstvých bylinek (já jsem použila petržel) a pokapat medem. Úžasná mňamka vhodná i jako pohoštění pro návštěvu.

Výživové hodnoty na 1 porci (cca 50 g):

62 kcal

259 kJ

T:

4 g

B:

4 g

S:

3 g

V:

0 g

zdrava dynova pomazanka
dynova pomazanka recept

Dobrou chuť! 😊

Výzva sice už běží, ale stále není pozdě naskočit do tohoto restartového vlaku s námi a pustit se do svojí proměny 🤗.

fitshaker vyzva
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.