Tuto pomazánku uděláš rychle a jednoduše, ale překvapí tě svojí lahodnou chutí. Med, čerstvé bylinky a vlašské ořechy se ideálně hodí k této krásné kombinaci sladkých a slaných chutí. Navíc má krásnou oranžovou barvu, která je na toto roční období jako stvořená. Tento recept si můžeš vychutnat jako předkrm, ale klidně si ho dej k snídani, svačině, do sendvičů, čerstvého pečiva nebo na topinky.
Jak na to?
1
Nejdřív si připravíme dýni. Oškrábeme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme ve vodě doměkka. Necháme vychladnout a rozmixujeme dohladka. Tento krok si můžete připravit i předem.
2
Do misky přidáme dýňové pyré, sýr, jogurt a med. Všechno spolu rozmixujeme dohladka. Kdyby byla směs příliš hustá, přidáme víc jogurtu. Nesolíme, protože sýr je dostatečně slaný.
3
Podáváme s libovolným pečivem, bylinkami, zeleninou. Doporučuju vyzkoušet kombinaci vlašských ořechů, čerstvých bylinek (já jsem použila petržel) a pokapat medem. Úžasná mňamka vhodná i jako pohoštění pro návštěvu.
Výživové hodnoty na 1 porci (cca 50 g):
62 kcal
259 kJ
T:
4 g
B:
4 g
S:
3 g
V:
0 g
Dobrou chuť! 😊
Výzva sice už běží, ale stále není pozdě naskočit do tohoto restartového vlaku s námi a pustit se do svojí proměny 🤗.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz