Pomazánka, která tě svojí chutí rozhodně příjemně překvapí. Nasládlá, orientální chuť, kterou když zkombinuješ s kvalitním kváskovým chlebem, zeleninou nebo čerstvými klíčky, získáš dokonalé snídaňové spojení na podporu svého zdravého a krásného těla. 😉 Tento recept je dalším ze série inspirací z knížky doc. Kužely
Jak na to?
1
Zeleninu oškrábeme a nakrájíme na menší kousky. V misce ji zalijeme olejem, přisypeme koření na dochucení a promícháme.
2
Na plech vystlaný papírem na pečení rozložíme zeleninu a přidáme česnek spolu s čerstvým tymiánem. Pokud bychom čerstvý tymián neměli a použili bychom sušený, přidáme ho až při mixování zeleniny.
3
Do trouby vyhřáté na 200 °C vložíme plech se zeleninou a pečeme cca 30 – 40 minut.
4
Po vytažení z trouby necháme zeleninu chvíli odpočinout a vychladnout. Následně všechno spolu rozmixujeme a přilíváme rostlinné mléko podle toho, jestli máme pomazánku radši hustější, nebo krémovější.
Dobrou chuť 😋!
Jinak, víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Podívej se i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:
Mojí životní filozofií je žít v harmonii mysli, těla a duše. Jsem absolutní milovník jídla, které by z mého pohledu mělo být vždy vyvážené, nutričně bohaté a připravené z těch nejkvalitnějších surovin. Vysoká kvalita vždy neznamená i vysokou cenu, stejně jako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mým prostředkem, jak vypnout. Fascinuje mě, co všechno tělo dokáže, kolik síly v sobě ukrývá. Co dáte, to se vám vrátí, a u vašeho těla to platí dvojnásobně. Věřím, že moje články vám budou pomáhat při hledání vašich vlastních odpovědí a moje recepty obohatí vaši kuchyni. Jestli máte radši Instagram, můžete mě sledovat jako @foodistheroot.