Všechny

Míchaná vajíčka s tvarohovým sýrem a pažitkou: tip na rychlou zdravou snídani

Recepty
10 min
1 porce
praženice
Potřebujeme:
  • 3–4 lžíce nasekané pažitky (nebo víc či míň podle chuti)
  • 1 lžíci kvalitního másla
  • 2 vajíčka
  • ½ hrnku tvarohového sýru, já jsme použila žervé (Lučina, ricotta a jiné)
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý černý pepř

Tento recept vyžaduje jen několik přísad. Je hotový do deseti minut. Můžeme si ho snadno přizpůsobit a přidat nebo změnit přísady, například rajčata nebo jinou zeleninu či bylinky. Přidání tvarohového sýru je dobrý způsob, jak dostat do svých míchaných vajíček ještě víc bílkovin.

Jak na to?
1
Pažitku umyjeme a nasekáme. Odložíme stranou.
2
Na středním ohni rozpustíme na pánvi jednu polévkovou lžíci másla. Pozor, aby se nespálilo.
3
Ve velké míse rozšleháme vajíčka s tvarohovým sýrem, nasekanou pažitkou, solí a pepřem.
4
Když je máslo rozpuštěné, nalijeme do pánve vaječnou směs.
5
Jemně mícháme vařečkou nebo lopatkou asi pět minut nebo dokud se vajíčka nerozšlehají a neuvaří podle našich představ.
6
Servírujeme se zeleninou a oblíbeným pečivem.

Tip: Recept můžeme obohatit kvalitní šunkou nebo slaninou, a to tak, že si ji nejdřív osmažíme a až potom přidáme vajíčka.

Výživové hodnoty na 1 porci:

430 kcal

1810 kJ

T:

38 g

B:

18 g

S:

2 g

V:

0 g

míchaná vejce

Dobrou chuť! :-)

Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Kategorie

ReceptyVajíčka k snídaniBezlepkovéSnídaněVegetariánské