Tento recept vyžaduje jen několik přísad. Je hotový do deseti minut. Můžeme si ho snadno přizpůsobit a přidat nebo změnit přísady, například rajčata nebo jinou zeleninu či bylinky. Přidání tvarohového sýru je dobrý způsob, jak dostat do svých míchaných vajíček ještě víc bílkovin.
Jak na to?
1
Pažitku umyjeme a nasekáme. Odložíme stranou.
2
Na středním ohni rozpustíme na pánvi jednu polévkovou lžíci másla. Pozor, aby se nespálilo.
3
Ve velké míse rozšleháme vajíčka s tvarohovým sýrem, nasekanou pažitkou, solí a pepřem.
4
Když je máslo rozpuštěné, nalijeme do pánve vaječnou směs.
5
Jemně mícháme vařečkou nebo lopatkou asi pět minut nebo dokud se vajíčka nerozšlehají a neuvaří podle našich představ.
6
Servírujeme se zeleninou a oblíbeným pečivem.
Tip: Recept můžeme obohatit kvalitní šunkou nebo slaninou, a to tak, že si ji nejdřív osmažíme a až potom přidáme vajíčka.
Výživové hodnoty na 1 porci:
430 kcal
1810 kJ
T:
38 g
B:
18 g
S:
2 g
V:
0 g
Dobrou chuť! :-)
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz