Pokud máš chuť na hovězí nebo rozmýšlíš, jak ho připravit, zkus tento chutný recept s výbornou omáčkou. Ta má výraznější chuť, a proto pokud nemáš až tak ráda hovězí, velmi dobře se tu „zakamufluje“ a maso se uvaří pěkně doměkka.
Jak na to?
1
Cibuli nakrájíme na kousky a krátce smažíme na rozehřátém kokosovém oleji.
2
Po chvilce přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a maso nakrájené na nudličky.
3
Maso smažíme, dokud se trocha nezatáhne, a následně přimícháme kari pastu, skořici a loupaná rajčata. Promícháme a všechno ještě společně smažíme.
4
Po pár minutách přidáme i nakrájené žampiony.
5
Potom přidáme vývar a maso dusíme pod pokličkou doměkka na nižším stupni přibližně hodinu. Omáčka se zatím zredukuje. Podle potřeby ji dochutíme solí a pepřem.
6
Podáváme s basmati rýží nebo domácí tortillou či arménským chlebem.
Tip: Pokud máte rádi exotičtější recepty, do omáčky můžete přidat i trochu kokosového mléka.
Dobrou chuť :-)!
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov