Rychlé a jednoduché jídlo všedního dne, které si můžeš vzít i s sebou. Jídlo pro zaneprázdněné rodiče nebo pracující. Je to příjemnější a zdravější verze klasického hamburgeru. Smícháním mletého masa, cibule, hrášku a rýže, klidně i zbylé z předešlého dne, vytvoříš chutné jídlo. Nakombinuj si dobrotu po svém. Přilož k tomu vajíčko, oblíbený salát, posyp kvalitním sýrem a každá porce může být odlišné bohaté chuti.
Jak na to?
1
Pokud nemáme zbylou rýži, dáme ji uvařit.
2
Ve sklenici nebo misce smícháme sójovou omáčku, koření (skořici, papriku, pepř), med a vodu a připravíme omáčku.
3
Na pánvi zahřejeme olej a jemně osmažíme cibulku a česnek, přidáme mleté maso, osolíme.
4
Chvilku ho osmažíme, cca 5 minut, a přidáme omáčku. Podusíme ještě 5 minut. Přidáme mražený hrášek.
5
Nakonec přidáme rýží, promícháme a ještě 2-4 minuty povaříme.
6
Podáváme s volským okem, se salátem a nahoře můžeme posypat oblíbeným sýrem nebo pažitkou.
Přeju dobrou chuť! :-)
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz