Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Líný hamburger s rýží: recept na rychlý oběd i pro zaneprázdněné maminky

35 min
NaN
líný hamburger s rýží

Potřebujeme: 

  • 250 g rýže
  • 6 lžic kvalitní sójové omáčky (např. Tamari)
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 1 lžičku mleté červené papriky
  • ½ lžičky mletého pepře (vynecháme, pokud děláme recept pro děti)
  • 2 lžíce domácího medu
  • 1 dl teplé vody
  • 4-5 lžic olivového oleje
  • 1 cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • 500 g kvalitního mletého hovězího masa
  • mořskou/himalájskou sůl (podle chuti)
  • 250 g mraženého hrášku
  • vajíčko (volské oko, nemusí)
líný hamburger s rýží

Rychlé a jednoduché jídlo všedního dne, které si můžeš vzít i s sebou. Jídlo pro zaneprázdněné rodiče nebo pracující. Je to příjemnější a zdravější verze klasického hamburgeru. Smícháním mletého masa, cibule, hrášku a rýže, klidně i zbylé z předešlého dne, vytvoříš chutné jídlo. Nakombinuj si dobrotu po svém. Přilož k tomu vajíčko, oblíbený salát, posyp kvalitním sýrem a každá porce může být odlišné bohaté chuti.

Jak na to?

1

Pokud nemáme zbylou rýži, dáme ji uvařit.

2

Ve sklenici nebo misce smícháme sójovou omáčku, koření (skořici, papriku, pepř), med a vodu a připravíme omáčku.

3

Na pánvi zahřejeme olej a jemně osmažíme cibulku a česnek, přidáme mleté maso, osolíme.

4

Chvilku ho osmažíme, cca 5 minut, a přidáme omáčku. Podusíme ještě 5 minut. Přidáme mražený hrášek.

5

Nakonec přidáme rýží, promícháme a ještě 2-4 minuty povaříme.

6

Podáváme s volským okem, se salátem a nahoře můžeme posypat oblíbeným sýrem nebo pažitkou.

Přeju dobrou chuť! :-)

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.