Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Fantastické muffiny z mrkve a červené řepy s tymiánem

50 min
18 ks
muffiny z mrkve

Potřebujeme: 

  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1½ hrnku směsi červené řepy a mrkve (asi 1 střední řepa a 200 g mrkve)
  • 1½ hrnku špaldové mouky (220 g)
  • 1 lžičku kypřicího prášku bez fosfátů
  • 1 lžičku sody bikarbony
  • 1 lžičku soli
  • ½ hrnku jemných ovesných vloček (50 g)
  • 1 lžíci čerstvého tymiánu
  • ½ hrnku mléka (150 ml)
  • ⅓ hrnku olivového oleje (80 ml)
  • ¼ hrnku dýňových semínek (40 g) plus navíc na posypání povrchu
muffiny z mrkve

Slané muffiny jsou udělané z kořenové zeleniny a špaldové mouky a jsou ideální na rychlé občerstvení, oběd nebo večeři.

Můžete si je dopřát jako rychlý oběd s nějakým salátem, lehkou večeři i jako přílohu k husté polévce, případně k snídani s chutnou pomazánkou. Slané muffiny jsou prostě skvělé a chutné a v naší rodině jsou velmi oblíbené.

Jak na to?

1

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Do formy na muffiny uložíme papírové košíčky nebo ji potřeme olivovým olejem.

2

Řepu a mrkev oškrábeme, nastrouháme nahrubo a vymačkáme šťávu.

3

Ve velké míse smícháme špaldovou mouku, kypřicí prášek, sodu bikarbonu a sůl.

4

Přidáme ovesné vločky, řepu, mrkev a tymián a dobře promícháme.

5

V malé misce smícháme mléko a olivový olej. Přidáme do suché směsi a mícháme, dokud se všechno nespojí. Měla by to být hustá konzistence. Nakonec vmícháme dýňová semínka.

6

Těsto nadávkujeme do formy a posypeme zbylými semínky.

7

Pečeme 40–45 minut nebo dokud nejsou muffiny upečené.

muffiny

Ať ti chutná! 😊

Dopřej svému tělu nejen kvalitní a zdravou stravu, ale posil i svoji tělesnou stránku výborným cvičením a pohybem. Přidej se k nám a cvič kdekoliv a kdykoliv!

cvičení na doma
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.