Slané muffiny jsou udělané z kořenové zeleniny a špaldové mouky a jsou ideální na rychlé občerstvení, oběd nebo večeři.
Můžete si je dopřát jako rychlý oběd s nějakým salátem, lehkou večeři i jako přílohu k husté polévce, případně k snídani s chutnou pomazánkou. Slané muffiny jsou prostě skvělé a chutné a v naší rodině jsou velmi oblíbené.
Jak na to?
1
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Do formy na muffiny uložíme papírové košíčky nebo ji potřeme olivovým olejem.
2
Řepu a mrkev oškrábeme, nastrouháme nahrubo a vymačkáme šťávu.
3
Ve velké míse smícháme špaldovou mouku, kypřicí prášek, sodu bikarbonu a sůl.
4
Přidáme ovesné vločky, řepu, mrkev a tymián a dobře promícháme.
5
V malé misce smícháme mléko a olivový olej. Přidáme do suché směsi a mícháme, dokud se všechno nespojí. Měla by to být hustá konzistence. Nakonec vmícháme dýňová semínka.
6
Těsto nadávkujeme do formy a posypeme zbylými semínky.
7
Pečeme 40–45 minut nebo dokud nejsou muffiny upečené.
Ať ti chutná! 😊
Dopřej svému tělu nejen kvalitní a zdravou stravu, ale posil i svoji tělesnou stránku výborným cvičením a pohybem. Přidej se k nám a cvič kdekoliv a kdykoliv!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz