Pokud taky miluješ borůvky jako já, možná je máš i ty právě doma ve větším množství. Skvělé malé bobulky plné antioxidantů, vitamínu C, B6 a jiných vitamínů ze skupiny B, hořčíku, železa, manganu je nejlepší jíst hlavně v jejich sezóně, která trvá do září. Nebo si část zmrazit na později a například v zimě je objevit jako piráti poklad. Já jsem si teď pro vás připravila bezlepkovou bábovku s borůvkami, která je úplně bez cukru. Nemusíš se lekat, o sladkou chuť se postarají banány, cukr ti v ní chybět vůbec nebude. Už tě nebudu dál napínat, podívej se na recept na banánovou bábovku. ;-)
Jak na to?
1
Banány rozmixujeme na kaši, přidáme k nim vajíčka a pořádně promícháme.
2
Mandle nasekáme najemno a promícháme s moukou a kypřicím práškem.
3
Sypkou a mokrou směs spolu smícháme a přidáme ghee máslo a špetku soli.
4
Borůvky umyjeme a překrojíme je na polovinu (můžeme je nechat i v celku, každý jak preferuje). Přidáme do těsta a pořádně promícháme.
5
Bábovku pečeme na 180 °C přibližně 35–45 minut.
Tip: Pokud chceme podávat bábovku dětem, mandle nameleme najemno a borůvky rozpůlíme.
Tak co, nechala ses nalákat? Napiš nám, jak ti bábovka chutnala, případně jestli sis ji ještě nějak vylepšila. :-)
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.