Tento recept je jednoduchý, ale působivý. Perfektní jako příloha téměř ke každému jarnímu jídlu. Já jsem ho vychutnala jako hlavní jídlo a musím říct, že chuť je dost návyková. Nevěděla jsem, kdy přestat jíst. A ty brambory s medem... prostě nebe v puse.
Toto dostupné jídlo jednoznačně doporučuju vyzkoušet, na talíři vypadá luxusně a v ústech je neodolatelné.
Jak na to?
1
Vajíčka uvaříme natvrdo.
2
Troubu předehřejeme na 200 ˚C. Brambory omyjeme a nakrájíme na větší kousky.
3
Plech vyložíme alobalem, dáme na něj brambory, olivový olej a sůl. Pečeme dokřupava.
4
Mezitím si připravíme okurkovou směs. Okurky nastrouháme na kolečka, přidáme 2–3 lžíce olivového oleje, nakrájený kopr a pažitku.
5
Když jsou brambory upečené, polejeme je medem. Potom je smícháme s okurkami a salátem, dáme na ně vajíčka, posypeme sýrem a pepřem. Můžeme podávat jako hlavní jídlo nebo jako přílohu.
TIP: Pokud salát podáváš jako hlavní jídlo, můžeš si do něj přidat pečenou slaninku nebo šunku či prosciutto.
Výživové hodnoty na 1 porci:
567 kcal
2383 kJ
T:
24 g
B:
21 g
S:
64 g
V:
8 g
Ať ti chutná 😊.
Přidej ke zdravé stravě také pravidelný pohyb a vydej se s námi na cestu za zdravším zítřkem.
Díky širokému výběru cvičení si u nás určitě najdeš to pravé pro sebe!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz