Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Jarní salát s medovými pečenými bramborami, okurkou a vajíčkem

60 min
5 porcí
bramborovy salát

Potřebujeme: 

  • 6 vajíček
  • 1 kg malých baby brambor
  • 4–5 lžic olivového oleje
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 1 okurku
  • 2 lžíce kopru
  • 1 lžíci pažitky
  • 2 lžíce medu
  • 2 hrsti salátu (já jsem použila polníček)
  • 150 g fety (případně balkánského sýra či nivy)
  • mletý pepř
bramborovy salát

Tento recept je jednoduchý, ale působivý. Perfektní jako příloha téměř ke každému jarnímu jídlu. Já jsem ho vychutnala jako hlavní jídlo a musím říct, že chuť je dost návyková. Nevěděla jsem, kdy přestat jíst. A ty brambory s medem... prostě nebe v puse.

Toto dostupné jídlo jednoznačně doporučuju vyzkoušet, na talíři vypadá luxusně a v ústech je neodolatelné.

Jak na to?

1

Vajíčka uvaříme natvrdo.

2

Troubu předehřejeme na 200 ˚C. Brambory omyjeme a nakrájíme na větší kousky.

3

Plech vyložíme alobalem, dáme na něj brambory, olivový olej a sůl. Pečeme dokřupava.

4

Mezitím si připravíme okurkovou směs. Okurky nastrouháme na kolečka, přidáme 2–3 lžíce olivového oleje, nakrájený kopr a pažitku.

5

Když jsou brambory upečené, polejeme je medem. Potom je smícháme s okurkami a salátem, dáme na ně vajíčka, posypeme sýrem a pepřem. Můžeme podávat jako hlavní jídlo nebo jako přílohu.

TIP: Pokud salát podáváš jako hlavní jídlo, můžeš si do něj přidat pečenou slaninku nebo šunku či prosciutto.

Výživové hodnoty na 1 porci:

567 kcal

2383 kJ

T:

24 g

B:

21 g

S:

64 g

V:

8 g

bramborový salát

Ať ti chutná 😊.

Přidej ke zdravé stravě také pravidelný pohyb a vydej se s námi na cestu za zdravším zítřkem.

Díky širokému výběru cvičení si u nás určitě najdeš to pravé pro sebe!

cviceni online
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.