Chřest na chlebu?! Proč ne, tato zelenina dobře chutná i s chlebem, bramborami nebo těstovinami. Na tento recept potřebuješ jen pár ingrediencí a je hotový za 15 minut! Pomazánku jsem dělala se zeleným chřestem, ale stejně výborná je i s bílým. Nejlépe ji vychutnáš s čerstvě upečeným, nádherně vonícím chlebem nebo bagetou.
Jak na to?
1
Chřest nejdříve umyjeme a odřežeme dřevěné konce.
2
Potom jej nakrájíme na třícentimetrové kousky a povaříme asi 5 minut v 500 ml vody.
3
Po scezení ihned zchladíme ve studené vodě, aby si chřest zachoval zelenou barvu.
4
Společně s tvarohem a zakysanou smetanou jej dáme do vysoké nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérem buď dohladka, nebo si můžeme nechat i větší kousky. Ochutíme solí a troškou cukru.
5
Pažitku nakrájíme na malá kolečka a zamícháme do pomazánky.
6
Podáváme s pečivem, zeleninou, pečenými bramborami, do sendvičů nebo toastů.
Tip: Pokud chceme menší porci, ubereme jen z množství ingrediencí.
Dobrou chuť 😊!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz