Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Jednoduchá a rychlá tvarohovo-chřestová pomazánka

15 min
500 gramů
chřestová pomazánka

Potřebujeme: 

  • 250 g zeleného chřestu
  • 200 g Lučiny, skyru nebo žervé
  • 50 g zakysané smetany nebo řeckého jogurtu
  • mořskou/himalájskou sůl
  • špetku cukru, medu nebo jiného sladidla
  • ½ svazku pažitky nakrájené na malé kousky
chřestová pomazánka

Chřest na chlebu?! Proč ne, tato zelenina dobře chutná i s chlebem, bramborami nebo těstovinami. Na tento recept potřebuješ jen pár ingrediencí a je hotový za 15 minut! Pomazánku jsem dělala se zeleným chřestem, ale stejně výborná je i s bílým. Nejlépe ji vychutnáš s čerstvě upečeným, nádherně vonícím chlebem nebo bagetou.

Jak na to?

1

Chřest nejdříve umyjeme a odřežeme dřevěné konce.

2

Potom jej nakrájíme na třícentimetrové kousky a povaříme asi 5 minut v 500 ml vody.

3

Po scezení ihned zchladíme ve studené vodě, aby si chřest zachoval zelenou barvu.

4

Společně s tvarohem a zakysanou smetanou jej dáme do vysoké nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérem buď dohladka, nebo si můžeme nechat i větší kousky. Ochutíme solí a troškou cukru.

5

Pažitku nakrájíme na malá kolečka a zamícháme do pomazánky.

6

Podáváme s pečivem, zeleninou, pečenými bramborami, do sendvičů nebo toastů.

Tip: Pokud chceme menší porci, ubereme jen z množství ingrediencí.

tvarohová pomazánka recept
chutná tvarohová pomazánka

Dobrou chuť 😊!

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.