Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Špenátovo-cizrnová pomazánka: super zdravá snídaně i pro děti

10 min
4 porce
špenátová pomazánka

Potřebujeme: 

  • 1 hrnek uvařené cizrny
  • 1 hrnek uvařeného hrášku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 hrnek nakrájeného čerstvého špenátu
  • ½ lžičky mořské/himalájské soli (nebo podle vlastní chuti)
  • špetku mletého černého pepře (pokud děláme pomazánku dětem, vynecháme)
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • špetku čili koření (pokud děláme pomazánku dětem, vynecháme)
  • 2 lžíce olivového oleje
špenátová pomazánka

Zelená je barva přírody. Všechny rostliny jsou zelené. Díky tomu je zelená barva vnímána jako velmi pozitivní a optimistická. Navozuje příjemné pocity, jako jsou klid, harmonie, naděje, pokoj, čerstvost a oddech. Cizrna, hrášek, špenát. Tuto kombinaci jsem dělala poprvé a měla jsem z ní smíšené pocity. Po první ochutnávce jsem byla mile překvapená. Pomazánka je jemná, ale zato sytá a hustá, nabitá živinami. Její výrazná zelená barva působí lahodně na pohled i pro duši. Pojď si ji taky připravit. ;-)

Jak na to?

1

Cizrnu, hrášek a citronovou šťávu rozmixujeme tyčovým mixérem na kaši.

2

Přidáme nakrájený špenát.

3

Všechno spolu mixujeme, dokud nevznikne jemná kaše.

4

Ochutíme solí, pepřem a olivovým olejem.

TIP č. 1: Můžeme servírovat s domácím pečivem, zeleninou, případně domácími tortillami.

TIP č. 2: Tato pomazánka je vhodná i pro děti od 1,5 roku, pokud vynecháme čili a pepř a dáme méně soli.

Výživové hodnoty na 1 porci (cca 100 g):

138 kcal

582 kJ

T:

4 g

B:

7 g

S:

17 g

V:

6 g

nejlepší cizrnová pomazánka

Přeju ti dobrou chuť!

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.