Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Tip na zdravou snídani, svačinu i večeři: hráškovo-brokolicová pomazánka

20 min
NaN
hráškovo-brokolicová pomazánka

Potřebujeme: 

  • 1 čerstvou brokolici
  • 1 větší cibuli nakrájenou na měsíčky
  • olivový olej
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mleté koření (červenou papriku, pepř) - vynecháme, pokud děláme recept pro děti
  • 350 g mraženého hrášku
  • hrst petrželové nati
hráškovo-brokolicová pomazánka

Potřebuješ jen pár ingrediencí a za krátkou dobu máš doma zdravím nabitou pomazánku. Pokud nejsi velkým fanouškem brokolice jako já, tato pomazánka ti to vykompenzuje. Jemnou chuť brokolice a hrášku doplňuje opečená cibulka a koření. Super kombinace na zdravou snídani, svačinu nebo večeři.

Jak na to?

1

Troubu předehřejeme na 200 ˚C.

2

Brokolici rozdělíme na růžičky, vložíme na plech spolu s cibulí, polejeme olivovým olejem, osolíme a okořeníme. Všechno ještě promícháme. Na plech můžeme přidat trošku vody, aby se brokolice upekla a zároveň i trošku uvařila.

3

Pečeme 15-20 minut nebo dokud není brokolice hotová.

4

Mezitím uvaříme hrášek.

5

Když je brokolice hotová, rozmixujeme ji společně s hráškem a přidáme petrželovou nať.

6

Nakonec ještě pomazánku dokořeníme podle chuti a je hotovo. Podáváme s oblíbeným čerstvým pečivem nebo topinkami.

Tip: Brokolice pečená v troubě společně s cibulkou dodává pomazánce výraznější chuť, proto doporučuji spíše péct než dusit. Jelikož je pomazánka nabitá zeleninou, stačí k ní podávat oblíbený sýr či kvalitní šunku, ale i samotná chutná lahodně. Petrželovou nať můžeme nahradit čerstvou pažitkou nebo tymiánem. Kdo má rád pikantní jídla, může si ji okořenit vhodným chilli.

Dobrou chuť :-)!

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.