Potřebuješ jen pár ingrediencí a za krátkou dobu máš doma zdravím nabitou pomazánku. Pokud nejsi velkým fanouškem brokolice jako já, tato pomazánka ti to vykompenzuje. Jemnou chuť brokolice a hrášku doplňuje opečená cibulka a koření. Super kombinace na zdravou snídani, svačinu nebo večeři.
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 200 ˚C.
2
Brokolici rozdělíme na růžičky, vložíme na plech spolu s cibulí, polejeme olivovým olejem, osolíme a okořeníme. Všechno ještě promícháme. Na plech můžeme přidat trošku vody, aby se brokolice upekla a zároveň i trošku uvařila.
3
Pečeme 15-20 minut nebo dokud není brokolice hotová.
4
Mezitím uvaříme hrášek.
5
Když je brokolice hotová, rozmixujeme ji společně s hráškem a přidáme petrželovou nať.
6
Nakonec ještě pomazánku dokořeníme podle chuti a je hotovo. Podáváme s oblíbeným čerstvým pečivem nebo topinkami.
Tip: Brokolice pečená v troubě společně s cibulkou dodává pomazánce výraznější chuť, proto doporučuji spíše péct než dusit. Jelikož je pomazánka nabitá zeleninou, stačí k ní podávat oblíbený sýr či kvalitní šunku, ale i samotná chutná lahodně. Petrželovou nať můžeme nahradit čerstvou pažitkou nebo tymiánem. Kdo má rád pikantní jídla, může si ji okořenit vhodným chilli.
Dobrou chuť :-)!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz