Tyto mramorové palačinky na plechu jsou rychlé a jednoduché na přípravu, zato působivé na pohled. Stačí ti na ně jen tři kroky: připravíš těsto, naleješ na plech a pečeš. Jsou měkké, nadýchané a chutnají každému, hlavně dětem. Můžeš si na nich pochutnat na snídani, na večeři, případně je nabídnout jako pohoštění pro návštěvu. Jsou výborné dokonce i na svátky.
Ako na to?
1
Předehřejeme troubu na 220 ˚C. Vymastíme plech (klasický rozměr do trouby) olejem.
2
Do mísy přidáme všechny suché ingredience a promícháme, aby se spojily. Přidáme máslo pokojové teploty a mícháme konečky prstů, dokud směs nebude vypadat jako hrubý písek.
3
V jiné misce rozšleháme vejce, přimícháme podmáslí a med.
4
Tuto směs přidáme k suchým ingrediencím, dokud se téměř nespojí.
5
Do samostatné malé misky dáme ½ hrnku těsta a přimícháme kakaový prášek a vodu. Mícháme, dokud se směs důkladně nespojí.
6
Palačinkové těsto přelejeme do připravené formy a rovnoměrně rozetřeme. Čokoládovou směs náhodně nalejeme na plech a pomocí příborového nože jemně krouživým pohybem napodobíme strukturu mramoru.
7
Pečeme přibližně 12 minut, dokud není střed na dotyk pružný nebo nevytáhneme čisté párátko.
8
Nakrájíme na plátky a podáváme s ovocem, ořechy, džemem či ořechovým máslem...
Výživové hodnoty na 1 porci:
471 kcal
1978 kJ
T:
22 g
B:
14 g
S:
57 g
V:
9 g
Příjemné mlsání 😊!
K těmto palačinkám by se výborně hodila i naše zdravá Fitnutka. Ty ji ještě nemáš doma? A co takhle ji věnovat někomu na Vánoce?
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz