Miluješ palačinky, ale nesnášíš jejich přípravu? Tyto palačinky na plechu s citronem a mákem jsou přesně pro tebe! Obsahují celozrnnou mouku pro přidání vlákniny. Řecký jogurt obsahuje bílkoviny, vápník a výsledkem je ultra nadýchaná pochoutka.
Na pečení jsme použila menší pekáč, proto jsou moje palačinky jako velké bochníky. 😊 Chuťově je ale jedno, jaký použiješ, jestli velký nebo malý. Jediné, v čem bude rozdíl, je tloušťka.
Jak na to?
1
Předehřejeme troubu na 200 °C. Velký plech vysteleme papírem na pečení a potřeme olejem.
2
Ve velké misce vyšleháme vejce dohladka, javorový sirup, olej, řecký jogurt, mléko, citronovou kůru a šťávu, mák a vanilku.
3
K mokrým surovinám přidáme mouku, potom přisypeme kypřicí prášek, sodu bikarbonu a sůl.
4
Jemně promícháme, dokud se všechno nespojí, potom nalijeme těsto do připravené formy a rovnoměrně rozetřeme.
5
Pečeme 15–20 minut, dokud není vršek jemně zlato-hnědý a párátko zapíchnuté doprostřed nevytáhneme čisté. Podáváme s libovolnou přílohou, např. ovocem, džemem, jogurtem, hořkou čokoládou.
Výživové hodnoty na 1 porci:
385 kcal
1621 kJ
T:
13 g
B:
15 g
S:
51 g
V:
4 g
Příjemné mlsání! 😊
Přidej do svého vánočního pečení naši Fitnutku. Její chuť tě jednočně dostane. Případně ji můžeš někomu darovat jako dárek po stromeček.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz