Připravit si doma svoje vlastní pečivo není vůbec složité – dokonce i bezlepkové. 😊 Výhodou je, že ho budeš mít čerstvé přesně tehdy, kdy potřebuješ.
Navíc, když se rozhodneš pro tyto bagely z tvarohu, doplníš jimi i bílkoviny. Ozdobit je můžeš chutnými semínky, a než se dopečou, můžeš přemýšlet, jakou přílohu k nim zvolíš.
Jak na to?
1
Bezlepkové ovesné vločky rozmixujeme na mouku, přidáme do nich kypřicí prášek a sůl a promícháme.
2
Potom do směsi přidáme tvaroh a semínka a rukama vypracujeme těsto.
3
To rozdělíme na 4–5 částí podle toho, jak velké chceme mít bagely. Jednotlivé kousky pouze rukama vyválíme na podlouhlé ruličky, každou spojíme do samostatného malého kruhu a vypracujeme bagel.
4
Před pečením je potřeme vajíčkem a vrchní část obalíme do semínek, které jsme smíchali v malé misce.
5
Pečeme 30 minut při 175 °C. Hotové bagely necháme vychladnout a podáváme je například s kvalitním máslem, šunkou, avokádem a zeleninkou.
6
Můžeme je také uskladnit ve skleněné uzavřené nádobě nebo v sáčku.
Výživové hodnoty na 1 ks:
183 kcal
770 kJ
T:
5 g
B:
11 g
S:
23 g
V:
3 g
Přeju ti křupavou chuť. 😊
Jestli máš ráda spíš sladkou snídani, můžeš vyzkoušet i jednu z našich snídaňových kaší. Najdeš ji ve dvou příchutích v našem e-shopu.
Odmala zbožňuju pohyb, pozitivní věci, čas strávený v přírodě a smích. Ráda tvořím originály, dolaďuju detaily a neskutečně relaxuju při kreativních věcech. Miluju focení a foodstyling. Když to, na čem si pochutnáváme, lahodí i našim očím. Nejvzácnější je pro mě čas s mojí rodinkou a naplňuje mě i to, když naservíruju na stůl něco speciálního. Od té doby, co jsem maminkou, upřednostňuju zdravé varianty a vyvážené mlsky. Budu mít radost, pokud tě svými příspěvky inspiruju. 😊