Jednoduché křehké jogurtové těsto bez kynutí plněné fantastickou špenátovo-sýrovou náplní s mandlemi a česnekem.
Jakna to?
1
Nejdřív si připravíme náplň. Listy špenátu rozmixujeme v mixéru najemno.
2
Přidáme česnek, celé mandle, sůl, pepř a rozmixujeme.
3
Nakonec do náplně ručně přimícháme smetanový a strouhaný tvrdý sýr se strouhankou.
4
Do mísy od kuchyňského robotu navážíme mouku, kterou smícháme se solí.
5
Přidáme na kousky nakrájené změklé máslo a pomocí plochého nástavce vypracujeme drobenku.
6
V misce smícháme jogurt se sodou bikarbonou. Dejte si pozor, po chvíli spolu začnou reagovat a jogurt může vykypět. Rychle ho přidáme do mísy s moukou a vymísíme kompaktní těsto.
7
Přeložíme ho na pomoučenou pracovní desku a vyválíme na tloušťku asi 2 mm.
8
Pokrájíme ho na čtverce o rozměru cca 8 x 8 cm.
9
Doprostřed každého čtverce dáme asi 2 lžičky náplně. Protilehlé rohy přeložíme uprostřed přes sebe a vytvoříme tak taštičku. Aby se rohy těsta přilepily na sebe, potřeme je kapkou vody.
10
Taštičky ukládáme na papírem vystlaný plech a potřeme vajíčkem. Nahoru můžeme dát celou mandli.
11
Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C na horní a dolní ohřev cca na 15 minut, dokud povrch jemně nezhnědne.
Výživové hodnoty na 1 ks:
124 kcal
521 kJ
T:
7 g
B:
4 g
S:
11 g
V:
0 g
Ať ti chutná! 😊
Ke každé objednávce na našem e-shopu nad 50 € ti přibalíme jako dárek i novou příchuť Fitnutky. Tuto objednávku ti navíc doručíme zdarma.
V kuchyni se motám už odmalička. Mám množství zálib, ale vaření a hlavně pečení patří mezi ty nej. Vyžívám se ve "stajlovaní" a focení jídla. Mám prostě neustále potřebu umělecky se projevit, tak se to snažím skloubit. Rád píšu recepty a mám radost, když se lidem podaří a chutnají jim. Nejsem prototypem vysloveně zdravého strávníka, ale velmi mi záleží na tom, co jím. Vařím a peču hlavně rozmanitě, čerstvě a chutně. Domácí jídlo je pro mě základ. Nemusím moc restaurace, protože si většinou řeknu, že bych to uvařil lépe. Miluju kváskování. Je to pro mě taková malá forma relaxu. Člověk se při něm naučí hlavně trpělivosti. No, a samozřejmě, není nad voňavý čerstvý kváskový chleba. Věřím, že budu přínosem a zpestřením úžasné Fitshaker komunity. Najdeš mě i na Facebooku jako Muž v zástere.