Tyto topinky s karamelizovanou cibulí a balzamikem jsou můj tip na zajímavou a chutnou snídani, večeři nebo pohoštění. Smíchej trochu cibule, hub a špenátu s balzamikovým octem a sójovou omáčkou, přidej směs na topinku s tvarohem a výborné jídlo máš hotové.
Jak na to?
1
Na pánvi rozpálíme olivový olej na středním ohni. Přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky a smažíme dozlatova.
2
Přidáme houby nakrájené na plátky. Smažíme, dokud nejsou uvařené a měkké. Mělo by to trvat asi 5 minut. Přidáme špenát a ještě 1 minutku podusíme. Přidáme koření, sůl, balzamiko a sójovou omáčku. Promícháme a dusíme 1–2 minuty.
3
Topinky namažeme tvarohem a dáme na ně houbovou směs.
Výživové hodnoty na 1 porci:
483 kcal
2029 kJ
T:
21 g
B:
13 g
S:
58 g
V:
6 g
Přeju dobrou chuť! 😊
Kromě skvělých receptů na našem blogu si už za chvíli můžeš začít užívat i další výzvu! Už 4. 9. totiž startujeme Restart po létě! Pojď se přidat a vyformuj si svoji postavu snů. Bude to společná, energií nabitá jízda, která tě zaručeně bude bavit. Už se na tebe těšíme! ❤️
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz