Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství

Lahodná houbová směs se špenátem na topinky

10 min
2 porce
houbová směs na topinky

Potřebujeme: 

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibuli
  • 6 středně velkých žampionů (nebo klidně víc)
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • ½ lžičky mleté červené nebo pálivé papriky
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 1 lžičku balzamikového octu
  • 1 lžičku sójové omáčky
  • 4 krajíce oblíbeného chleba
  • 1000 g tvaroh, Lučinu, skyr, žervé nebo jogurt
houbová směs na topinky

Tyto topinky s karamelizovanou cibulí a balzamikem jsou můj tip na zajímavou a chutnou snídani, večeři nebo pohoštění. Smíchej trochu cibule, hub a špenátu s balzamikovým octem a sójovou omáčkou, přidej směs na topinku s tvarohem a výborné jídlo máš hotové.

Jak na to?

1

Na pánvi rozpálíme olivový olej na středním ohni. Přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky a smažíme dozlatova.

2

Přidáme houby nakrájené na plátky. Smažíme, dokud nejsou uvařené a měkké. Mělo by to trvat asi 5 minut. Přidáme špenát a ještě 1 minutku podusíme. Přidáme koření, sůl, balzamiko a sójovou omáčku. Promícháme a dusíme 1–2 minuty.

3

Topinky namažeme tvarohem a dáme na ně houbovou směs.

Výživové hodnoty na 1 porci:

483 kcal

2029 kJ

T:

21 g

B:

13 g

S:

58 g

V:

6 g

topinky ke snídani

Přeju dobrou chuť! 😊

Kromě skvělých receptů na našem blogu si už za chvíli můžeš začít užívat i další výzvu! Už 4. 9. totiž startujeme Restart po létě! Pojď se přidat a vyformuj si svoji postavu snů. Bude to společná, energií nabitá jízda, která tě zaručeně bude bavit. Už se na tebe těšíme! ❤️

cvičení doma
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.