Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Křupavé topinky namazané tvarohem s pažitkou, doplněné hráškem na másle

15 min
3 porce
topinky

Potřebujeme: 

  • olivový olej
  • 6 menších krajíců chleba
  • 120 g tvarohu, já jsem použila ricottu (může být i Lučina, skyr, žervé)
  • 2–3 lžičky pažitky (čerstvé nebo sušené)
  • 2 lžíce másla
  • 150 g hrášku (může být i kvalitně zmražený nebo čerstvý)
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý černý pepř
topinky

Tyto topinky jsou ideální jako rychlá a zdravá snídaně i jako chutné a zajímavé pohoštění. Topinky prošly hned i zkouškou. Dala jsem je ochutnat mamince, která má ráda tradiční kuchyni, a sestře, která nemá čas vařit, a oběma moc chutnaly.

Jemný tvaroh (ricotta) s pažitkou, křupavý chlebíček a hrášek na másle. Chutná kombinace, kterou ti doporučujeme vyzkoušet.

Jak na to?

1

Zahřejeme velkou pánev. Chleba z obou stran pomažeme olivovým olejem a opečeme ho dokřupava.

2

Tvaroh smícháme s 1 lžičkou pažitky (klidně můžeme přidat i víc).

3

Zahřejeme druhou pánev, ve které rozpustíme máslo a potom přidáme hrášek. Restujeme 5–7 minut. Nakonec přidáme 1–2 lžičky pažitky. Osolíme a opepříme. Hrášek můžeme jemně rozmačkat vidličkou.

4

Na topinky namažeme tvaroh, na něj navrstvíme hrášek a podáváme se salátem a zeleninou.

pomazánka

Ať ti chutná! 😊

Zveme tě do letošní 60denní Výzvy do plavek. 🤗

Ani letos nebude chybět naše společná jízda, na níž odhalíš svoj sílu, odvahu a sebevědomí. ❤️ Čeká tě nejen našlapaný program pro začátečníky i pokročilé, ale také stravovací videa s výživovým odborníkem Mgr. Michalem Páleníkem a rozhovory s fitshakeračkami, které se podělí o své silné příběhy.

Tak si nenechej nic ujít a přidej se k nám! Už 6. května začínáme. 👇

vyzva
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.