Tyto topinky jsou ideální jako rychlá a zdravá snídaně i jako chutné a zajímavé pohoštění. Topinky prošly hned i zkouškou. Dala jsem je ochutnat mamince, která má ráda tradiční kuchyni, a sestře, která nemá čas vařit, a oběma moc chutnaly.
Jemný tvaroh (ricotta) s pažitkou, křupavý chlebíček a hrášek na másle. Chutná kombinace, kterou ti doporučujeme vyzkoušet.
Jak na to?
1
Zahřejeme velkou pánev. Chleba z obou stran pomažeme olivovým olejem a opečeme ho dokřupava.
2
Tvaroh smícháme s 1 lžičkou pažitky (klidně můžeme přidat i víc).
3
Zahřejeme druhou pánev, ve které rozpustíme máslo a potom přidáme hrášek. Restujeme 5–7 minut. Nakonec přidáme 1–2 lžičky pažitky. Osolíme a opepříme. Hrášek můžeme jemně rozmačkat vidličkou.
4
Na topinky namažeme tvaroh, na něj navrstvíme hrášek a podáváme se salátem a zeleninou.
Ať ti chutná! 😊
Zveme tě do letošní 60denní Výzvy do plavek. 🤗
Ani letos nebude chybět naše společná jízda, na níž odhalíš svoj sílu, odvahu a sebevědomí. ❤️ Čeká tě nejen našlapaný program pro začátečníky i pokročilé, ale také stravovací videa s výživovým odborníkem Mgr. Michalem Páleníkem a rozhovory s fitshakeračkami, které se podělí o své silné příběhy.
Tak si nenechej nic ujít a přidej se k nám! Už 6. května začínáme. 👇
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz