Tento zeleninový toast je jednoduchá, barevná a lahodná mňamka nabitá čerstvě nastrouhanou řepou, mrkví a tvarohem. Můžeš ho podávat grilovaný nebo jako studený toast. Na tomto toastu si pochutná celá tvoje rodina, velcí i malí, pokud jsi ty a tvoje rodina fanouškem červené řepy.
Tento jednoduchý recept připravíš do 20 minut. Není třeba řepu a mrkev vařit. Řepovo-mrkvovo-tvarohovou směs si můžeš připravit den předem a použít druhý den na přípravu toastu. Super chutné pohoštění, snídaně pro děti i dospělé nebo svačina do školy či do práce.
Jak na to?
1
Řepu a mrkev oloupeme, nastrouháme a vyždímáme šťávu.
2
K nastrouhané zelenině přidáme Lučinu, sůl a koření. Dobře promícháme.
3
Toastový chleba potřeme z obou stran máslem/olivovým olejem a na to natřeme řepovo-mrkvovou směs. Toasty spojíme a opékáme.
4
Toast můžeme opékat v toastovači nebo na pánvi. Opékáme do křupava. Podáváme se zeleninou.
Výživové hodnoty na 1 porci (pomazánka + 2 ks toastového chleba):
279 kcal
1173 kJ
T:
9 g
B:
9 g
S:
37 g
V:
4 g
Ať ti chutná 😊!
Víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Koukni i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz