Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Zapečené toasty k snídani s náplní z červené řepy, mrkve a Lučiny

15 min
6 porcí
toasty

Potřebujeme: 

  • 150 g červené řepy
  • 150 g mrkve
  • 120 g Lučiny, tvarohu
  • mořskou/himalájskou sůl
  • koření podle chuti, já jsem použila směs italských bylinek
  • celozrnný toastový chleba
  • máslo/olivový olej
toasty

Tento zeleninový toast je jednoduchá, barevná a lahodná mňamka nabitá čerstvě nastrouhanou řepou, mrkví a tvarohem. Můžeš ho podávat grilovaný nebo jako studený toast. Na tomto toastu si pochutná celá tvoje rodina, velcí i malí, pokud jsi ty a tvoje rodina fanouškem červené řepy.

Tento jednoduchý recept připravíš do 20 minut. Není třeba řepu a mrkev vařit. Řepovo-mrkvovo-tvarohovou směs si můžeš připravit den předem a použít druhý den na přípravu toastu. Super chutné pohoštění, snídaně pro děti i dospělé nebo svačina do školy či do práce.

Jak na to?

1

Řepu a mrkev oloupeme, nastrouháme a vyždímáme šťávu.

2

K nastrouhané zelenině přidáme Lučinu, sůl a koření. Dobře promícháme.

3

Toastový chleba potřeme z obou stran máslem/olivovým olejem a na to natřeme řepovo-mrkvovou směs. Toasty spojíme a opékáme.

4

Toast můžeme opékat v toastovači nebo na pánvi. Opékáme do křupava. Podáváme se zeleninou.

Výživové hodnoty na 1 porci (pomazánka + 2 ks toastového chleba):

279 kcal

1173 kJ

T:

9 g

B:

9 g

S:

37 g

V:

4 g

Ať ti chutná 😊!

Víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Koukni i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:

zdravé recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.