Šetři čas v kuchyni: Bulgur s tofu, čočkou beluga a brokolicí
10 min
2 porce

Když máš v ledničce od všeho trošku, je super zapojit fantazii a vyčarovat chutné, rychlé, a hlavně zdravé jídlo. A nezapomínej, že pokud se stravuješ rostlinně, tak aby ti nechyběly ve stravě bílkoviny, je dobré kombinovat na talíři luštěniny a obilniny. Díky nim si zajistíš příjem všech esenciálních aminokyselin.
Jak na to?
1
Uvaříme bulgur a stejně tak čočku beluga. Tento krok udělej ideálně večer předem, ať tě nezdržuje při přípravě samotného oběda.
2
Na olivovém oleji zlehka osmažíme cibuli nakrájenou na větší kusy, mrkev na plátky a brokolici na růžičky.
3
Přidáme na kostky nakrájené tofu. Všechno společně mícháme, dokud nejsou brokolice a mrkev „al dente“.
4
Přidáme uvařený bulgur a čočku beluga.
5
Promícháme a dochutíme.
Tip: Bulgur můžeme vyměnit i za jinou obilninu nebo pseudoobilninu. Může to být kuskus, pohanka, jáhly, quinoa nebo např. kroupy. A to stejné platí o čočce. Můžeme použít jiný druh nebo ji vyměnit za jinou luštěninu, jako jsou fazole, cizrna apod.
Dobrou chuť 🙂!