Období salátů je tady 🙂! Pokud už ti došly nápady, nech se inspirovat tímto lahodným salátem, který je ideální volbou na léto 🙂. Mě k jeho vytvoření inspiroval recept od Jennifer Anistonové, který jsem si upravila podle ingrediencí, které jsem měla doma, a zároveň jsem ho chtěla bezlepkový.
Čas přípravy
- 15 minutpříprava
- 40 minutchlazení
Jak na to?
1
Uvaříme quinou a necháme ji vychladnout. Tento krok doporučujeme udělat o něco dříve ten den, když se rozhodneme salátek připravit.
2
Šalotku nakrájíme najemno, okurku a sýr fetu na menší kostky.
3
Do misky dáme vychladlou quinou, fetu nebo balkánský sýr, šalotku, okurku, mandle nasekané na malé kousky a cizrnu, kterou jsme přes sítko propláchli v čisté vodě.
4
Přidáme olivový olej a balzamikový ocet a pořádně promícháme. Salát ochutnáme a dosolíme podle chuti.
Tento salátek je vhodný na každou grilovačku a zachutná celé rodině 🙂.
Výživové hodnoty na 1 porci (cca 250 g):
597 kcal
2508 kJ
T:
26 g
B:
25 g
S:
63 g
V:
10 g
Dobrou chuť 🙂!
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.