
Kdo říká, že si nemůžeme užít trochu exotiky i zastudena?
Máš ráda čínské rýžové nudle? Arašídové máslo? Sójovou omáčku? A co takhle spojit všechny tyto chutě dohromady a připravit si v těchto vedrech studené čínské nudle s křupavou zeleninou a tofu?
Jak na to?
1
Jako první si zalijeme čínské rýžové nudle vroucí vodou.
2
Než změknou, očistíme si mrkev a nakrájíme ji na tenké proužky (klidně můžeš použít i struhadlo na sýr).
3
Okurku a tofu také nakrájíme na tenké proužky.
4
Jarní cibulku a arašídy nasekáme najemno.
5
Nudle slijeme. Do mísy k nim přidáme všechny suroviny a zalijeme sójovou omáčkou. Všechno spolu promícháme.
6
Navrch přidáme arašídové máslo a znovu promícháme. Posypeme sezamovými semínky a podáváme jako studený nudlový salát.


Dobrou chuť! 😊
Tento recept je jen malou ochutnávkou toho, co najdeš v naší nové knize Fitshaker v kuchyni.
Čekají tě zdravá, chutná a rychlá jídla rozdělená podle ročních období – od polévek, přes hlavní jídla až po lahodné dezerty! 😋
Mrkni na náš e-shop a objev recepty, které podpoří tvoje zdraví i radost z vaření.
Jmenuju se Stanka, ale můžete mi klidně říkat i Gigi. Považuju se za zdravožrouta. Mou filozofií při vaření je nahradit ty nezdravé suroviny zdravějšími alternativami a v rámci možností nákupu i dostupnými a ne příliš drahými potravinami, které se dají koupit v každém obchodním řetězci. Protože jsem dvojnásobná máma zaměstnaná na plný úvazek, vím, jak to je s vařením a časem v kuchyni. A také jak náročné může být nakupování a shánění těch správných surovin se dvěma malými dětmi. Rychle, zdravě a chutně, to je každodenní motto při vaření nebo pečení, kterým se řídím. V mých receptech najdete přirozené produkty jako zeleninu, ovoce, luštěniny, obilniny, ryby, kuřecí maso a také mám ráda, když to na talíři všechno pěkně barevně ladí. To mě přivedlo i k focení jídel a víc mých receptů najdete na mém účtu na Instagramu @gigivari. Ráda experimentuji v kuchyni a kombinuji různé chutě i různé kultury. Ráda se inspiruji orientální a exotickou kuchyní, ale mám ráda i slovenskou klasiku. Od té doby, co jsem máma, čím dál víc mě zajímá problematika zdravého stravování a jeho vlivu na naše zdraví. I proto jsem se rozhodla absolvovat kurz poradce výživy, abych mohla v otázkách stravování pomoct i druhým. Už teď se těším, jestli ti moje recepty budou chutnat, ušetří ti čas v kuchyni a přitom budeš mít gurmánský zážitek.