Miluju vajíčka k snídani. Je to surovina, kterou si můžeš uvařit na milion způsobů. Mým favoritem jsou v poslední době jednoduchá míchaná vajíčka se sýrem čedar, jejichž zajímavou chuť dotváří muškátový oříšek. Pojďme hned na to.
Jak na to?
1
Na pánev dáme ghee máslo a přidáme najemno nakrájenou šalotku.
2
Když má zlatou barvu, přidáme vajíčka a snížíme teplotu na minimum.
3
Osolíme, opepříme, přidáme trošku muškátového oříšku. Promícháme.
4
Po chvíli přidáme nastrouhaný sýr a rýžovou smetanu. Pokud doma nemáme smetanu, můžeme vynechat.
5
Za stálého míchání vajíčka pomalu zhoustnou, ale stále budou mít krémovou konzistenci.
6
Podáváme posypané petrželovou natí a např. s kváskovým chlebem.
Dobrou chuť! 😊