Po koupi spiralizéru se tato šikovná věcička stala nejoblíbenějším a nejpoužívanějším kuchyňským pomocníkem u nás doma. Jednoduchá a chutná jídla, která se díky němu dají připravit, si zamiloval opravdu každý. Chutné mrkvové špagety na thajský způsob jsou jednoznačně nejžádanějším pokrmem tohoto měsíce. Věřím, že tě seznam surovin neodradí. Pokud máš problém sehnat ve svém okolí barevnou mrkev, nevadí, můžeš ji nahradit klasickou oranžovou, případně cuketou 🙂.
Jak na to?
1
Všechnu mrkev oloupeme, omyjeme a nastrouháme na spiralizéru na špagety. Používám manuální spiralizér z domácích potřeb.
2
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme k němu najemno nakrájenou cibulku a po chvíli i česnek.
3
Když je cibulka zlatá, přidáme sójovou a ústřicovou omáčku. Promícháme a přidáme med a arašídové máslo.
4
Přidáme mrkev a pořádně promícháme. Osolíme, opepříme a stále pořádně promícháváme, aby se chutě dobře prolnuly.
5
Mrkev nerestujeme dlouho, chceme, aby zůstala křupavá. Přibližně 7-8 minut.
6
Kuřecí prsa nakrájíme na steaky, osolíme, opepříme a přidáme provensálské koření. Případně koření podle chuti.
7
Zprudka opečeme a můžeme podávat.
Tip: Na dozdobení se skvěle hodí koriandr, případně petrželová nať, já jsem použila listy mladé ředkvičky.
Výživové hodnoty na 1 porci:
502 kcal
2116 kJ
T:
15 g
B:
42 g
S:
48 g
V:
10 g
Dobrou chuť :-)!
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.