Lahodná cizrna, čerstvá zelenina a k tomu omáčka s kokosovým mlékem je skvělou a chutnou kombinací na rychlý oběd do půl hodinky. Připravit si k němu můžeme například rýži nebo kuskus.
Jak na to?
1
Cizrnu si můžeme uvařit den předem, nebo použít sterilova-nou.
2
Oškrábanou mrkev a brokolici nakrájíme a uvaříme na páře nebo ve vodě. Brokolici na páře vaříme cca 4 minuty, mrkev 7–8 minut.
3
Mezitím nakrájíme papriku na proužky, v pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme ji.
4
Po chvíli přidáme cizrnu, trochu kurkumy, sladkou papriku, sůl, pepř a všechno promícháme. Restujeme přibližně 3 minuty. Podlijeme vodou nebo vývarem, ve kterém jsme vařili zeleni-nu.
5
Potom nakrájíme změklou mrkev a přidáme do pánve. Po ně-kolika minutách přidáme i růžičky brokolice a krátce vaříme.
6
Před koncem přimícháme loupaná rajčata a kokosové mléko. Omáčku necháme přejít varem a odstavíme. Podáváme napří-klad s rýží.
Tip: Místo cizrny můžeme použít kuřecí prsa nebo tofu.
Výživové hodnoty na 1 porci:
225 kcal
948 kJ
T:
3 g
B:
11 g
S:
38 g
V:
10 g
Dobrou chuť! 😊
Dopřej svému tělu nejen kvalitní a zdravou stravu, ale posil i svoji tělesnou stránku výborným cvičením a pohybem. Přidej se k nám a cvič kdekoliv a kdykoliv!
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov