Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Obložená žemle s jablky, křupavou cibulkou a vajíčkem

15 min
2 porce
žemle recept

Potřebujeme: 

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 červenou cibuli
  • 2 vejce
  • 2 celozrnné žemle
  • 4 plátky sýru čedar
  • kadeřavý salát/rukolu/špenát/ledový salát/polníček
  • 4 lžíce libovolné zvolené příchutě – kečupu, barbecue omáčky, grilovací omáčky, čili omáčky...
  • 1 jablko
žemle recept

Vynikající snídaňová zapečená žemle s nakrájeným jablkem, čedarem, křupavou cibulí, salátem a vajíčkem – zážitek v ústech, který si můžeš dopřát a vychutnat v kteroukoliv hodinu.

Tato zapečená žemle se chystá potěšit tvoje chuťové pohárky nejlepším možným způsobem. Když se zakousneš, je to, jako bys zabořila zuby do sladké, křupavé fantazie. Snídaně? Oběd? Večeře? Tahle žemle je vhodná kdykoliv během dne.

Jak na to?

1

Olej zahřejeme na pánvi na středně vysoké teplotě. Přidáme cibuli nakrájenou na tenké plátky a za občasného míchání restujeme, dokud nebude křupavá a hnědá, cca 8–10 minut.

2

Mezitím z vajíček uděláme volská oka.

3

Na další pánvi dokřupava rozpečeme rozkrojené žemle. Potom ještě přidáme na všechny 4 strany sýr a chvíli opékáme. Potom už můžeme plnit.

4

Na sýr namažeme, co máme rádi, potom navrstvíme jablka nakrájená na tenké půlměsíčky, křupavou cibulku, salát a vajíčko. Rozkrojíme a podáváme.

Výživové hodnoty na 1 porci:

575 kcal

2416 kJ

T:

23 g

B:

18 g

S:

70 g

V:

5 g

zemle
obložené žemle

Dobrou chuť! 😊

Vánoce se blíží a ty přemýšlíš čím můžeš obdarovat své blízké? U nás v e-shopu si jednoznačně vybereš svůj fit vánoční dárek, ať už pro někoho z rodiny nebo i pro sebe 😉.

dárky na vánoce
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.