Vynikající snídaňová zapečená žemle s nakrájeným jablkem, čedarem, křupavou cibulí, salátem a vajíčkem – zážitek v ústech, který si můžeš dopřát a vychutnat v kteroukoliv hodinu.
Tato zapečená žemle se chystá potěšit tvoje chuťové pohárky nejlepším možným způsobem. Když se zakousneš, je to, jako bys zabořila zuby do sladké, křupavé fantazie. Snídaně? Oběd? Večeře? Tahle žemle je vhodná kdykoliv během dne.
Jak na to?
1
Olej zahřejeme na pánvi na středně vysoké teplotě. Přidáme cibuli nakrájenou na tenké plátky a za občasného míchání restujeme, dokud nebude křupavá a hnědá, cca 8–10 minut.
2
Mezitím z vajíček uděláme volská oka.
3
Na další pánvi dokřupava rozpečeme rozkrojené žemle. Potom ještě přidáme na všechny 4 strany sýr a chvíli opékáme. Potom už můžeme plnit.
4
Na sýr namažeme, co máme rádi, potom navrstvíme jablka nakrájená na tenké půlměsíčky, křupavou cibulku, salát a vajíčko. Rozkrojíme a podáváme.
Výživové hodnoty na 1 porci:
575 kcal
2416 kJ
T:
23 g
B:
18 g
S:
70 g
V:
5 g
Dobrou chuť! 😊
Vánoce se blíží a ty přemýšlíš čím můžeš obdarovat své blízké? U nás v e-shopu si jednoznačně vybereš svůj fit vánoční dárek, ať už pro někoho z rodiny nebo i pro sebe 😉.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz