Hledáš originální pomazánku na chleba nebo dip na namáčení zeleniny? Šlehaná feta splňuje oboje. Je ideální v kombinaci s čerstvým pečivem a zeleninou. Můžeš ji použít i na bagety, sendviče nebo do tortilly s kuřecím masem a zeleninou.
Jak na to?
1
Fetu rozdrobíme do mixéru. Přidáme jogurt, citronovou šťávu a med. Mixujeme, dokud nevznikne hladký krém. Vyšlehanou fetu vložíme do ledničky a necháme chladit aspoň 2 hodiny. Krém tak zhoustne.
2
Rajčátka překrojíme na polovinu a vložíme do mísy. Přidáme lístky bazalky, pokapeme olejem, posypeme pažitkou a promícháme.
3
Plátky pečiva potřeme vychlazenou šlehanou fetou a ozdobíme rajčátky. Můžeme přidat ještě trochu pepře nebo posypat bylinkami (můžeme přidat například i oregano).
4
Zbylou fetu skladujeme zakrytou v ledničce a doporučuju ji spotřebovat do 2 dnů.
Poznámka: Připravené množství šlehané fety štědře rozetřeme na 4–6 plátků chleba.
Výživové hodnoty na 1 porci (počítáno na 2 plátky chleba):
405 kcal
1882.8 kJ
T:
15.5 g
B:
17 g
S:
45 g
V:
11.5 g
Dobrou chuť 😊.
Dopřej svému tělu proměnu a formu, jakou si zaslouží. Začni ho formovat nejen zdravou a chutnou stravou, ale též pravidelným pohybem a vytrvej i během podzimu. Přidej se do výzvy Restart po létě, kde na tebe čeká množství cvičení, které ti k tvojí vytoužené formě pomůže.
Jídlo a vaření jsem měla ráda už od mala, ale pohyb méně. To se projevilo i na mé váze, kterou jsem začala v dospívání řešit. Změnila jsem stravovací návyky, začala pravidelně cvičit, a tak se zdravý životný styl stal mou přirozenou součástí. Vedle záliby ve vaření jsem milovala i focení, což se spojilo v příjemnou formu předávání inspirace dál mezi příznivce zdravého jídla. Vařím spíše rychlejší jídla, aby zbyl čas i na další aktivity a vaření se nestalo vyčerpávající činností, ale radostí. Můj blog: zdravezivena.cz