Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Obložené chleby s pomazánkou ze šlehané fety doplněné rajčaty

3 porce
slahana feta

Potřebujeme: 

  • Šlehaná feta:
  • 150 g fety
  • 70 g nízkotučného řeckého jogurtu nebo skyru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžičku medu
  • --
  • Dále potřebujeme:
  • 2 hrsti cherry rajčátek (můžeme použít různobarevná)
  • hrst bazalkových listů
  • 1 lžičku olivového oleje
  • 1 lžičku najemno nasekané pažitky
  • kváskový chleba nebo žitnou či celozrnnou bagetu
  • mletý pepř (můžeme vynechat)
slahana feta

Hledáš originální pomazánku na chleba nebo dip na namáčení zeleniny? Šlehaná feta splňuje oboje. Je ideální v kombinaci s čerstvým pečivem a zeleninou. Můžeš ji použít i na bagety, sendviče nebo do tortilly s kuřecím masem a zeleninou.

Jak na to?

1

Fetu rozdrobíme do mixéru. Přidáme jogurt, citronovou šťávu a med. Mixujeme, dokud nevznikne hladký krém. Vyšlehanou fetu vložíme do ledničky a necháme chladit aspoň 2 hodiny. Krém tak zhoustne.

2

Rajčátka překrojíme na polovinu a vložíme do mísy. Přidáme lístky bazalky, pokapeme olejem, posypeme pažitkou a promícháme.

3

Plátky pečiva potřeme vychlazenou šlehanou fetou a ozdobíme rajčátky. Můžeme přidat ještě trochu pepře nebo posypat bylinkami (můžeme přidat například i oregano).

4

Zbylou fetu skladujeme zakrytou v ledničce a doporučuju ji spotřebovat do 2 dnů.

Poznámka: Připravené množství šlehané fety štědře rozetřeme na 4–6 plátků chleba.

Výživové hodnoty na 1 porci (počítáno na 2 plátky chleba):

405 kcal

1882.8 kJ

T:

15.5 g

B:

17 g

S:

45 g

V:

11.5 g

recept na pomazanku
recept na pomazanku

Dobrou chuť 😊.

Dopřej svému tělu proměnu a formu, jakou si zaslouží. Začni ho formovat nejen zdravou a chutnou stravou, ale též pravidelným pohybem a vytrvej i během podzimu. Přidej se do výzvy Restart po létě, kde na tebe čeká množství cvičení, které ti k tvojí vytoužené formě pomůže.

cviceni online
Fotka autora
Martina Baťhová
Redaktorka ve Fitshaker

Jídlo a vaření jsem měla ráda už od mala, ale pohyb méně. To se projevilo i na mé váze, kterou jsem začala v dospívání řešit. Změnila jsem stravovací návyky, začala pravidelně cvičit, a tak se zdravý životný styl stal mou přirozenou součástí. Vedle záliby ve vaření jsem milovala i focení, což se spojilo v příjemnou formu předávání inspirace dál mezi příznivce zdravého jídla. Vařím spíše rychlejší jídla, aby zbyl čas i na další aktivity a vaření se nestalo vyčerpávající činností, ale radostí. Můj blog: zdravezivena.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.