Pomazánky jsou výborné k snídani i večeři. Klasickou vajíčkovou zná každý. Já jsem nahradila máslo sterilovanou fazolí. Je to chuťově zajímavé a hlavně jsem ušetřila tuky.
Jak na to?
1
Fazoli vložíme do mixéru a spolu se lžíci zakysané smetany rozmixujeme. Jestli se nám zdá konzistence velmi hustá, můžeme přidat trošku vody.
2
Uvařená vajíčka nastrouháme na jemném struhadle do misky.
3
Přidáme fazolovou směs.
4
Z rajčata vykrojíme dužinu a nakrájíme na malé kostky. Přidáme do misky.
5
Dochutíme hořčicí, solí a pepřem.
6
Nakonec přidáme nasekanou pažitku a všechno spolu dobře promícháme.
7
Podáváme na celozrnném nebo domácím chlebu.
Výživové hodnoty na 1 porci (bez chleba):
15 kcal
441 kJ
T:
4 g
B:
7 g
S:
10 g
V:
3 g
Dobrou chuť! 😊
Dopřej svému tělu nejen kvalitní a zdravou stravu, ale posil i svoji tělesnou stránku výborným cvičením a pohybem. Přidej se k nám a cvič kdekoliv a kdykoliv!
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.