
Tato omáčka k rybě je naprosto skvělá, elegantní a hodná zvláštní příležitosti. Nebudeš věřit, jak snadné je ji připravit! Už dávno jsem neměla omáčku s tak osobitou a výraznou chutí. Ryba má jemnou chuť a tato omáčka se k ní skvěle hodí, protože je plná pestrých chutí.
Nebudu tě dál napínat, rovnou se podívej na recept. ☺️
Jak na to?
1
Ryby z obou stran osolíme, opepříme a následně opečeme na másle.
2
Poté ryby z pánve odložíme stranou.
3
Na té samé pánvi na másle orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky, ke které přidáme 1 červenou papriku nakrájenou na kostičky.
4
Papriku restujeme, dokud nezměkne.
5
Orestovanou papriku rozmixujeme na kaši.
6
Do kaše přidáme druhou papriku nakrájenou na kousky, kokosové mléko, sýr, osolíme a opepříme.
7
Chvilku společně povaříme, dokud paprika nezměkne.
8
Nakonec do omáčky vložíme ryby, posypeme čerstvou petrželkou a podáváme s rýží, oblíbeným pečivem nebo těstovinami.

Výživové hodnoty na 1 porci:
483 kcal
2030 kJ
T:
29 g
B:
46 g
S:
8 g
V:
2 g
Tip: Jídlo mohou i děti od 1,5 roku, avšak bez pepře.
Přeji ti dobrou chuť! 😊
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz


