Všechny
Recepty
Všeobecné
Zdraví
Stravování
Proměny
Cvičení
Fitshaker podcasty
Seberozvoj a motivace
Hubnutí
Pro fit maminky
LÉTO
Těhotenství
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!

Pečená treska v paprikové omáčce: tip na rychlý oběd do 30 minut

30 min
3 porce
treska recept

Potřebujeme: 

  • 6 kousků aljašské tresky (filety) – cca 600 g
  • mořskou/himálajskou sůl
  • mleté černé pepře (vynecháme, pokud připravujeme jídlo pro děti)
  • 5 lžic kvalitního másla (příp. ghí, množství můžeme upravit podle chuti)
  • 1 cibuli
  • 2 větší červené papriky
  • 300 ml kokosového mléka
  • 1 šálek nastrouhaného parmazánu
  • čerstvou petrželku na posypání
treska recept

Tato omáčka k rybě je naprosto skvělá, elegantní a hodná zvláštní příležitosti. Nebudeš věřit, jak snadné je ji připravit! Už dávno jsem neměla omáčku s tak osobitou a výraznou chutí. Ryba má jemnou chuť a tato omáčka se k ní skvěle hodí, protože je plná pestrých chutí.

Nebudu tě dál napínat, rovnou se podívej na recept. ☺️

Jak na to?

1

Ryby z obou stran osolíme, opepříme a následně opečeme na másle.

2

Poté ryby z pánve odložíme stranou.

3

Na té samé pánvi na másle orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky, ke které přidáme 1 červenou papriku nakrájenou na kostičky.

4

Papriku restujeme, dokud nezměkne.

5

Orestovanou papriku rozmixujeme na kaši.

6

Do kaše přidáme druhou papriku nakrájenou na kousky, kokosové mléko, sýr, osolíme a opepříme.

7

Chvilku společně povaříme, dokud paprika nezměkne.

8

Nakonec do omáčky vložíme ryby, posypeme čerstvou petrželkou a podáváme s rýží, oblíbeným pečivem nebo těstovinami.

treska

Výživové hodnoty na 1 porci:

483 kcal

2030 kJ

T:

29 g

B:

46 g

S:

8 g

V:

2 g

Tip: Jídlo mohou i děti od 1,5 roku, avšak bez pepře.

Přeji ti dobrou chuť! 😊

recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.