Tento recept se skvěle hodí na stůl během podzimních a zimních dní. Příjemně zasytí a navíc je jeho příprava jednoduchá a rychlá. Podáváme ho teplý, po upečení dýně a cizrny.
Jak na to?
1
Bulgur uvaříme podle návodu.
2
Dýni očistíme, nakrájíme na plátky a pokapeme olivovým olejem. Dáme ji na plech, posolíme a posypeme sladkou paprikou. Pečeme na 220 ˚C přibližně 20 minut.
3
Cizrnu restujeme na trošce olivového oleje dokřupava. Přidané sůl a pepř.
4
Sušená rajčata nakrájíme na kousky.
5
Ve větší míse smícháme dohromady upečenou dýni, cizrnu, uvařený bulgur, suše-ná rajčata, rukolu a přidáme zálivku, kterou připravíme smícháním všech surovin, tj. olivového oleje, medu, hořčice a limetkové šťávy.
6
Salát servírujeme mírně teplý.
Tip: Kdo má rád, může si na vrch přidat i trošku slaného sýru, například balkán-ského.
Výživové hodnoty na 1 porci:
473 kcal
1988 kJ
T:
10 g
B:
17 g
S:
77 g
V:
2 g
Ať ti chutná. 😉
Vánoce se blíží a ty přemýšlíš čím můžeš obdarovat své blízké? U nás v e-shopu si jednoznačně vybereš svůj fit vánoční dárek, ať už pro někoho z rodiny nebo i pro sebe 😉.
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov