
Tento nepečený oříškový cheesecake lze připravit za pár minut pomocí mixéru nebo kuchyňského robota. Má lehký ořechovo-skořicový korpus, oříškovo-tvarohovou náplň a zjistila jsem, že i bez hořké čokolády, kterou jsem použila, by chutnal úžasně lahodně.
Navzdory své bohaté a dekadentní chuti je tento dort vhodný i pro alergiky, vegetariány, je paleo-friendly, bezlepkový, bez obilovin, vajec a rafinovaného cukru. Prostě si ho může vychutnat téměř každý. 😊
Čas přípravy
- 20 minutpříprava
- 1 hodinachlazení
Jak na to?
1
Nejprve připravíme korpus. V mixéru si rozmixujeme ořechy, skořici a sůl. Mixujeme, dokud nejsou ořechy najemno namleté, vše se musí pěkně spojit.
2
Ořechovou směs pokapeme medem a mixujeme, dokud směs nevytvoří velké, vlhké hrudky.
3
Spodek dortové formy s průměrem 18 cm vyložíme pečicím papírem. Poté vysypeme ořechovou směs do formy a pomocí čistých rukou ji rozprostřeme do rovnoměrné vrstvy.
4
Na přípravu náplně vložíme do mixéru ořechové máslo, jogurt a mícháme na střední rychlosti dohladka, asi 30 sekund.
5
Přidáme rozpuštěný kokosový olej a mícháme, dokud se nespojí, asi 10 sekund.
6
Náplň nalijeme na korpus a rozetřeme ji do rovnoměrné vrstvy. Umístíme do mrazáku, dokud neztuhne, asi 30 minut, nebo do lednice na 1–2 hodiny.
7
Podáváme s libovolnou polevou nebo klidně i čisté. Já jsem použila rozpuštěnou hořkou čokoládu, ale pokud mohu doporučit, i bez ní chutná skvěle. Použila jsem jí více, takže možná proto je v dortu výrazná. Dobře bude fungovat jemný ořechový posyp nebo před podáváním každý kousek polít ořechovým máslem.


Příjemné mlsání :-)!
Objav zdravé dobroty na Fitshaker e-shope! 🛒✨
Hľadáš inšpiráciu na zdravé varenie, darčeky alebo doplnky pre svoj aktívny životný štýl? Na našom e-shope nájdeš všetko, čo potrebuješ – od zdravých receptov, Fitnutky, až po knihy a fitness plánovače.
➡️ Navštív náš e-shop a objav produkty, ktoré ti pomôžu na ceste k zdravšiemu JA! 💚
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz