Konečně rozkvetl bez a s příjemnou vůní přinesl nápad i na chutný recept. A když už nám dozrály i jahody, zkombinovala jsem tyto dvě sezónní suroviny do chutné sladkosti. Palačinky si můžeme dopřát jako chutnou snídani v neděli nebo jako dezert k svačině.
Jak na to:
1
Bezové květy opláchneme a nakrájíme na malé kousky.
2
Vložíme do mísy a přisypeme mouku.
3
Přidáme vejce, olej, minerálku, mléko a med.
4
Všechno spolu dobře promícháme a necháme odstát cca 10 minut.
5
Pánev na palačinky rozehřejeme a potřeme trochou oleje.
6
Naběračkou děláme palačinky tak, že když nabíráme těsto, promícháme ho, aby nám květy bezu nezůstávaly na spodku mísy.
7
Palačinky smažíme z obou stran dozlatova.
8
Připravíme si náplň.
9
V míse rozmícháme tvaroh se smetanou na vaření a medem do hladkého krému.
10
Přidáme nadrobno nakrájené jahody a promícháme.
11
Takto připravenou náplní namažeme palačinky a stočíme.
12
Můžeme servírovat, a jestli máte rádi sladší, můžeme ještě pokapat medem.
Výživové hodnoty na 1 ks:
221 kcal
929 kJ
T:
8 g
B:
12 g
S:
28 g
V:
4.5 g
Ať ti chutná 😊!
Jinak, víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Podívej se i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.