Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Zapečené skořicové palačinky na plechu, které provoní celý dům

30 min
15 porcí
skořicové palačinky

Potřebujeme: 

  • 2 ½ hrnku mléka
  • 2 ½ lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíci vanilkového extraktu
  • ½ hrnku bílého jogurtu
  • 6 lžic oleje
  • 3 hrnky hladké špaldové nebo celozrnné mouky
  • 2-3 lžíce třtinového cukru (nebo podle vlastní chuti)
  • 2 lžíce prášku do pečiva bez fosfátů
  • ¾ lžičky soli
  • ¼ lžičky jedlé sody
  • ⅔ hrnku třtinového cukru
  • 1 polévkovou lžíci skořice
skořicové palačinky

Nadýchané, jemné a plné skořicové chuti! Budeš chtít zdvojnásobit dávku! Pokud máš ráda skořicové rolky a též palačinky, do těchto se zblázníš. Už žádné postávání u sporáku a netrpělivé čekání na obrácení každé palačinky. Udělej těsto, nalej a vlož do trouby. Zatímco se pečou, můžeš dělat jiné věci!

Jak na to?

1

Troubu předehřejeme na 220 ˚C.

2

Do střední misky přidáme mléko, citronovou šťávu, vanilku, bílý jogurt a olej.

3

V samostatné velké míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a jedlou sodu.

4

Mokré přísady přidáme k suchým, potom je smícháme a v případě potřeby seškrábneme boky. Před naléváním nechte směs aspoň 5 minut odstát.

5

Plech vyložíme papírem na pečení, můžeme použít větší plech na tenčí palačinky nebo menší na silnější.

6

Nalejeme všechno těsto a rovnoměrně ho rozetřeme. V malé misce smícháme třtinový cukr a skořici. Lžící posypeme malá množství na vršek těsta. Pomocí nože nebo vidličky vytvoříme v těstíčku spirály.

7

Vložíme do trouby a pečeme 12-15 minut.

8

Podáváme s oblíbenou přílohou.

najlepšie palacinky

Dobrou chuť 😊!

Ke každé objednávce na našem e-shopu nad 50 € ti přibalíme jako dárek i novou příchuť Fitnutky. Tuto objednávku ti navíc doručíme zdarma.

fitshaker eshop
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.