Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Recept na sladkou víkendovou snídani: jogurtová bábovka

60 min
16 ks
jogurtová bábovka

Potřebujeme: 

  • 3 vajíčka
  • 30 g kokosového cukru
  • 30 g javorového sirupu
  • 70 g ghí másla + na vytření formy
  • 20 g kokosového oleje
  • 250 g bílého jogurtu
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 200 g špaldové hladké mouky + na vysypání formy
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátů
  • 25 g bio kakaa
jogurtová bábovka

Snídat bys měla každý den. Přes pracovní týden možná ráno nemáš tolik času, aby sis přípravu snídaně až tak vychutnala a zpomalila. Ale přes víkend je to o něčem jiném. Tehdy je ta správná chvíle, aby sis naplno vychutnala ráno v kruhu rodiny či přátel. Příště je překvap a připrav jim nezapomenutelné ráno. Pomoci ti v tom může i tato chutná sladká bábovka. Tak si vyhrň rukávy a jdeme na to. ;-)

Jak na to?

1

Do misky rozbijeme všechna vajíčka, která mají pokojovou teplotu.

2

Přidáme k nim cukr a javorový sirup.

3

Mixérem vymícháme vajíčka s cukrem do pěny.

4

Rozpustíme ghí máslo a kokosový olej. Když trošku vychladnou, přidáme je k našlehaným vajíčkům. Opravdu je potřeba dát pozor, aby máslo s olejem nebyly horké.

5

Opět promícháme a postupně přidáváme jogurt.

6

Potom přidáme vanilkový extrakt.

7

V druhé misce smícháme mouku s kypřicím práškem a postupně přidáváme k tekuté směsi.

8

Připravíme si formu na bábovku, kterou vytřeme máslem a vysypeme moukou.

9

Větší polovinu těsta nalejeme do formy a do zbytku přisypeme kakao.

10

Kakaové těsto nalejeme nahoru a formou trochu potřeseme, aby se barvy propojily.

11

Troubu vyhřejeme na 180 °C a bábovku pečeme cca 30 minut. Každá trouba ale peče jinak, proto si párátkem nebo špejlí ověř, jestli je těsto upečené.

12

Bábovka je hotová, už jen stačí vzbudit ospalce, pro které jsi tuto dobrotu chystala a užít si krásné ráno.

TIP: Místo 200 g mouky můžeme použít 150 g mouky a 50 g najemno mletých ovesných vloček.

Dobré ráno a dobrou chuť! :-)

Fotka autora
Veronika Kašická
Redaktorka ve Fitshakeru

Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.