Bábovka je vždy velice vděčným pečivem. Díky tomu, že nemá náplň, ho velmi snadno sbalíš s sebou na cestu, hodí se k snídani k teplému čaji, dokonce je to i skvělé pohoštění. A klidně ji můžeš upéct jako velikonoční snídani místo jiného sladkého pečiva.
Jak na to?
1
Banány rozmačkáme vidličkou.
2
Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
3
Změklé máslo vymícháme s třtinovým a vanilinovým cukrem.
4
Přidáme žloutky, rozmačkané banány a vymícháme.
5
Nakonec přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem.
6
Do máslem vymaštěné a kokosem vysypané formy vlijeme připravené těsto.
7
Necháme péct v troubě vyhřáté na 170–180 ˚C cca 45 minut.
8
Hotovou bábovku vyklopíme na talíř a polijeme hořkou čokoládou, kterou jsme rozpustili ve vodní lázni. Můžeme podávat.
Výživové hodnoty na 1 porci (cca 120 g):
393 kcal
1652 kJ
T:
18 g
B:
7 g
S:
51 g
V:
6 g
Přeju dobrou chuť!
Jsem zakladatelkou online ženského magazínu „Ženuškáreň“, jehož prostřednictvím nabízím inspiraci a motivaci, jak žít lépe, zdravěji a kvalitněji. Napsala jsem knihu pro ženy „Tvoje kniha do kabelky“. Spolupodílela jsem se i na tvorbě bestsellerů „Z fitka do kuchyne“, „Fitness diár“, „Fitness kalendár“. Žít zdravě pro mě znamená přijmout sama sebe se všemi nedokonalostmi, najít rovnováhu a být šťastná.