Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Famózní banánová bábovka ze špaldové mouky

60 min
12 porcí
banánová bábovka

Potřebujeme: 

  • 5 banánů
  • 4 vajíčka
  • 150 g kvalitního másla (může být i bez laktózy) + na vymazání formy
  • 160 g třtinového cukru (vynecháme, pokud děláme recept pro děti, případně použijeme jen 50 g)
  • 1 vanilinový cukr
  • 300 g špaldové mouky
  • 1 kypřicí prášek bez fosfátů (cca 13 g)
  • strouhaný kokos na vysypání formy
  • 150 g hořké čokolády na polevu (volitelně)
banánová bábovka

Bábovka je vždy velice vděčným pečivem. Díky tomu, že nemá náplň, ho velmi snadno sbalíš s sebou na cestu, hodí se k snídani k teplému čaji, dokonce je to i skvělé pohoštění. A klidně ji můžeš upéct jako velikonoční snídani místo jiného sladkého pečiva.

Jak na to?

1

Banány rozmačkáme vidličkou.

2

Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

3

Změklé máslo vymícháme s třtinovým a vanilinovým cukrem.

4

Přidáme žloutky, rozmačkané banány a vymícháme.

5

Nakonec přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem.

6

Do máslem vymaštěné a kokosem vysypané formy vlijeme připravené těsto.

7

Necháme péct v troubě vyhřáté na 170–180 ˚C cca 45 minut.

8

Hotovou bábovku vyklopíme na talíř a polijeme hořkou čokoládou, kterou jsme rozpustili ve vodní lázni. Můžeme podávat.

Výživové hodnoty na 1 porci (cca 120 g):

393 kcal

1652 kJ

T:

18 g

B:

7 g

S:

51 g

V:

6 g

nadýchaná banánová bábovka

Přeju dobrou chuť!

Fotka autora
Alžbeta Jánošíková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jsem zakladatelkou online ženského magazínu „Ženuškáreň“, jehož prostřednictvím nabízím inspiraci a motivaci, jak žít lépe, zdravěji a kvalitněji. Napsala jsem knihu pro ženy „Tvoje kniha do kabelky“. Spolupodílela jsem se i na tvorbě bestsellerů „Z fitka do kuchyne“, „Fitness diár“, „Fitness kalendár“. Žít zdravě pro mě znamená přijmout sama sebe se všemi nedokonalostmi, najít rovnováhu a být šťastná.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.