Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Všeobecné
Cvičení
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Restované žampiony na pánvi s medvědím česnekem a sušenými rajčaty, výborné k těstovinám i masu

15 min
4 porce
Restované žampiony

Potřebujeme: 

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibuli
  • 220 g hub, já jsem použila žampiony
  • 60 g sušených rajčat
  • 2 hrsti medvědího česneku / 2–4 stroužky česneku
  • 1 lžičku italského koření
  • ½ lžičky soli
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • 60 ml vývaru/vody
Restované žampiony

Tento recept na houby s medvědím česnekem si určitě zamiluješ. Houby se restují s čerstvým medvědím česnekem, sušenými rajčaty, bylinkami a solí. Za 15 minut máš hotovo, jídlo je jednoduché a chutné.

Můžeš si ho vychutnat jako přílohu k masu nebo si ho dej na svoje oblíbené těstoviny. Když sezóna medvědího česneku skončí, nahraď ho obyčejným. Užij si ho!

Jak na to?

1

V pánvi rozehřejeme olivový olej a dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku.

2

Přidáme tence nakrájené žampiony a restujeme 5 minut.

3

Přidáme sušená rajčata nakrájená na proužky, najemno nakrájený medvědí česnek, koření a restujeme 4 minuty.

4

Přilijeme vývar/vodu a podle chuti necháme omáčku trochu zredukovat.

5

Dochutíme ještě solí a pepřem podle chuti. Ozdobíme čerstvými bylinkami a kdo má rád pikantní, může si na vrch přidat vločky červené čili papričky. Podáváme jako přílohu k masu nebo těstovinám.

Výživové hodnoty na 1 porci:

111 kcal

467 kJ

T:

5 g

B:

4 g

S:

12 g

V:

3 g

žampiony recept

Ať ti chutná! 😊

Zveme tě do letošní 60denní Výzvy do plavek. 🤗

Ani letos nebude chybět naše společná jízda, na níž odhalíš svoj sílu, odvahu a sebevědomí. ❤️ Čeká tě nejen našlapaný program pro začátečníky i pokročilé, ale také stravovací videa s výživovým odborníkem Mgr. Michalem Páleníkem a rozhovory s fitshakeračkami, které se podělí o své silné příběhy.

Tak si nenechej nic ujít a přidej se k nám! Už 6. května začínáme. 👇

výzva do plavek
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.