Tento recept na houby s medvědím česnekem si určitě zamiluješ. Houby se restují s čerstvým medvědím česnekem, sušenými rajčaty, bylinkami a solí. Za 15 minut máš hotovo, jídlo je jednoduché a chutné.
Můžeš si ho vychutnat jako přílohu k masu nebo si ho dej na svoje oblíbené těstoviny. Když sezóna medvědího česneku skončí, nahraď ho obyčejným. Užij si ho!
Jak na to?
1
V pánvi rozehřejeme olivový olej a dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku.
2
Přidáme tence nakrájené žampiony a restujeme 5 minut.
3
Přidáme sušená rajčata nakrájená na proužky, najemno nakrájený medvědí česnek, koření a restujeme 4 minuty.
4
Přilijeme vývar/vodu a podle chuti necháme omáčku trochu zredukovat.
5
Dochutíme ještě solí a pepřem podle chuti. Ozdobíme čerstvými bylinkami a kdo má rád pikantní, může si na vrch přidat vločky červené čili papričky. Podáváme jako přílohu k masu nebo těstovinám.
Výživové hodnoty na 1 porci:
111 kcal
467 kJ
T:
5 g
B:
4 g
S:
12 g
V:
3 g
Ať ti chutná! 😊
Zveme tě do letošní 60denní Výzvy do plavek. 🤗
Ani letos nebude chybět naše společná jízda, na níž odhalíš svoj sílu, odvahu a sebevědomí. ❤️ Čeká tě nejen našlapaný program pro začátečníky i pokročilé, ale také stravovací videa s výživovým odborníkem Mgr. Michalem Páleníkem a rozhovory s fitshakeračkami, které se podělí o své silné příběhy.
Tak si nenechej nic ujít a přidej se k nám! Už 6. května začínáme. 👇
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz