Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Rychlý chia puding s karamelizovanými jablky

15 min
2 porce
pudink z chia semínek

Potřebujeme: 

  • 4 lžíce chia semínek (hustotu si uprav podle sebe, použij víc nebo míň)
  • 1 hrnek mléka (rostlinného nebo živočišného, já jsem použila ovesné)
  • 4 lžíce jablečného pyré
  • 1 lžíci domácího medu (množství si uprav podle chuti)
  • 1 lžičku mleté skořice
  • Na karamelizovaná jablka:
  • 1 očištěné jablko nakrájené na kostky
  • 1 lžíci domácího medu
  • ½ lžičky mleté skořice
  • Na polevu: jogurt, ořechy, ovoce, čokoláda, ořechové máslo...
pudink z chia semínek

Tento chia puding se může stát tvojí novou oblíbenou snídaní. Je to jako dát si dezert k snídani! Doplnit se dá jablečným pyré, ovocem nebo jogurtem. Představuje taky perfektní zdravé mlsání. Připrav si ho předem, aby sis ho ráno mohla hned vychutnat nebo ho měla po ruce, když budeš během dne cítit hlad.

Jak na to?

1

V misce smícháme chia semínka s mlékem. Promícháme.

2

Přidáme jablečné pyré, med a skořici. Dobře promícháme, aby se všechno spojilo, asi 1 minutu.

3

Přikryjeme a vložíme do lednice aspoň na 2 hodiny nebo přes noc.

4

Připravíme si karamelizovaná jablka. Na pánev přidáme na kostky nakrájené jablko a skořici s troškou vody. Na střední teplotě vaříme asi 3–5 minut. Na závěr přidáme med a ještě chvilku opečeme.

5

Když jsme připraveni jíst, vložíme do sklenice puding s chia semínky a doplníme ho jogurtem a karamelizovanými jablky. Místo jogurtu se dá použít jablkové pyré, pokud nám zbylo, nebo ořechové máslo, ozdobit můžete ovocem nebo ořechy. Prostě co máte po ruce nebo na jakou kombinaci máte chuť.

recept na chia pudink

Dobrou chuť! :-)

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.